Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Η προκρούστεια λογική Χαρδαλιά, οι Κυκλάδες και η Πάρος.


Όταν προχωρεί σε ανακοινώσεις ο κ. Χαρδαλιάς , καλά θα κάνει να ρίχνει και μια ματιά στο σύνταγμά μας που κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στα νησιά και την άλλη Ελλάδα (άρθρο 101).

Τα νησιά μας λόγω της γεωγραφικής τους ιδιομορφίας, αποτελούν αυτοτελείς μονάδες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας και για εθνικούς λόγους.

Λόγω της απομόνωσης του παρελθόντος το κάθε νησί διαμόρφωσε δική του πολιτισμική διαδρομή και με την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το καθένα από αυτά, τα κατέστησε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζει ο κ. Χαρδαλιάς, ότι στις Κυκλάδες έχουμε 24 κατοικημένα νησιά, από τα οποία αρκετά ακόμα και τους θερινούς μήνες υφίστανται τη βάσανο της απομόνωσης.

Όταν λοιπόν στις ανακοινώσεις του βάζει στο ίδιο σακί την Ανάφη με τους 271 κατοίκους, που προσεγγίζουν το λιμάνι της τους θερινούς μήνες 3 πλοία την εβδομάδα μαζί με τη Σύρο των 22.000 κατοίκων με αρκετά ημερήσια ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι αγεωγράφητος.

Στις Κυκλάδες λοιπόν μας ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τη μια μέρα ότι είχαμε 3 κρούσματα, την άλλη 10 (και πάει λέγοντας με την αυξομείωση), χωρίς να γνωρίζουμε σε ποια από τα 24 νησιά εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να στερείται λίγο ή πολύ ο άρτος ο επιούσιος στους κατοίκους όλων των νησιών.

Αλλά και ότι ό ΕΟΔΥ έβαλε στο κάδρο την Πάρο και την Αντίπαρο, καταστρέφοντας την οικονομία των νησιών, αν και γνώριζε ότι είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, αυτό από μόνο του αποδεικνύει έλλειψη σχεδιασμού και προχειρότητα, για το ενδεχόμενο ύπαρξης πολλών κρουσμάτων, που όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός τους.

Επειδή όμως τα γεγονότα είναι γεγονότα και δεν αλλάζουν, η κυβέρνηση οφείλει τώρα να βρει τρόπους οικονομικής ανακούφισης των επιχειρηματιών των νησιών μας και να ενισχύσει οικονομικά τους δήμους της Πάρου και της Αντιπάρου για να μπορέσουν να ασκήσουν αποτελεσματική κοινωνική πολιτική προς τους εκατοντάδες ανέργους που δημιούργησαν τα περιοριστικά μέτρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: