Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Χωρίς τη χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί.


Ανακοίνωση - διαμαρτυρία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε -πριν ακόμη καλά καλά προλάβουμε να αποδώσουμε διθυραμβικές ευχαριστίες κι επαίνους για τους πρώτους στην ιστορία διορισμούς στον πολύπαθο κλάδο της Ειδικής Αγωγής- στην κοινοποίηση «εγκυκλίου- σκάνδαλο» σχετικά με το δικαίωμα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ το οποίο έχει θεσμοθετηθεί με τους νόμους 3528/2007 και 4674/2020 στην εννεάμηνη άδεια ανατροφής.

Εκπαιδευτικοί που επι σειρά ετών έχουν εργαστεί ως αναπληρωτές στο ελληνικό δημόσιο σχολείο καλύπτοντας πάγιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, θεωρούνται από το κράτος «νεοδιόριστοι» και τους περικόπτεται το νόμιμο δικαίωμα στην χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα:

1. Το Υπουργείο επιβάλλει τη χρήση μείωσης ωραρίου ενώ βάση νόμου οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε εννεάμηνη άδεια ανατροφής ή μειωμένο ωράριο και σε καμία περίπτωση το μειωμένο αυτό ωράριο δεν αντιστοιχεί σε 9 μήνες άδεια (Το μειωμένο ωράριο των εκπαιδευτικών αντιστοιχεί σε μείωση ωραρίου 2ωρες την εβδομάδα έως τα 2ετη του παιδιού) και περικόπτει από όλους τους αιτούντες το μειωμένο ωράριο ως τα δυο έτη του παιδιού, είτε έκαναν χρήση του είτε όχι ως εργαζόμενοι.

2. Στην εγκύκλιο δεν υπάρχει πεδίο που να υπολογίζει την άδεια σε περίπτωση χρήσης μειωμένου (διδακτικού) ωραρίου από αναπληρωτές (ενώ υπάρχει τύπος για τον υπολογισμό της άδειας στο υπ.αρ. 96623/Δ2/12. 9. 2006 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ).

3. Ο υπολογισμός στους τύπους της εγκυκλίου είναι αυθαίρετος καθώς δεν στηρίζεται σε κάποια νομοθεσία ούτε υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στο μειωμένο ωράριο και τους μήνες ανατροφής.

4. Περικόπτεται το δικαίωμα στην άδεια ανατροφής σε όσους έχουν τέκνο άνω των 2 ετών.

Τα παραπάνω γίνονται με τρόπο καταχρηστικό χρησιμοποιώντας την νομοθεσία όπως τους βολεύει και μεταφράζοντας τη κατά το δοκούν!!!

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά παράλογο να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον όταν επιπρόσθετα γίνεται και εσφαλμένη ερμηνεία και χρήση των νόμων.

Το θέμα που προκύπτει είναι ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και αφορά τα νομοθετημένα κεκτημένα εργασιακά μας δικαιώματα!!

Αν το παρακάμψουμε τους ανοίγουμε την πόρτα να καταστρατηγήσουν στο μέλλον οποιοδήποτε κατοχυρωμένο δικαίωμα με μια απλή εγκύκλιο που θα διαστρεβλώνει τη νομοθεσία

Ζητάμε:

Α) Να γίνει γνωμοδότηση από τη δικηγόρο του συνδικαλιστικού μας οργάνου Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα ΤΩΡΑ!!!! ο χρόνος πιέζει!!!

Β) Να σταθείτε δυναμικά όλοι οι σύλλογοι δίπλα μας!! Αν δεν γίνει με την δυναμικότητα που πρέπει ο κλάδος θα το βρει μπροστά του

Γ) Να προχωρήσει η ΔΟΕ στις απαραίτητες εξωδικαστικές ενέργειες έτσι ώστε να ρυθμίσει το θέμα! Και στην περίπτωση που δεν ρυθμιστεί να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες!!!

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

Νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ Ειδικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: