Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ο κορονοϊός διέλυσε και τη λαϊκή αγορά της Παροικιάς.


Όταν λαμβάνονται οριζόντιες αποφάσεις από τους γραφειοκράτες των υπουργείων συχνά είναι ότι χειρότερο για όλους μας.

Σ΄αυτές τις αποφάσεις το πάνω χέρι έχει η προκρούστεια κλίνη και όχι η πραγματικότητα και η κοινή λογική.

Αυτό συνέβη και με τη λαϊκή του Αγίου Νικολάου στην Παροικιά, που λόγω κορονοϊού έχει ανασταλεί η λειτουργία της, με αποτέλεσμα οι αγρότες της Πάρου να μην μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους.

Δύο είναι τα ερωτήματα προς το δημοτική αρχή:

- Έχει απευθυνθεί προς τον κ. Χαρδαλιά για να του εξηγήσει ότι η λαϊκή αγορά της Πάρου δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτές της Αθήνας και του Πειραιά και να του ζητήσει την κατ΄εξαίρεση λειτουργία της;

- Εάν το έχει πράξει χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, γιατί δεν έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει ομόφωνη απόφαση στήριξης του αγροτικού κόσμου της Πάρου;

Η δημοτική αρχή οφείλει να καταλάβει , ότι, σε συνθήκες έκτακτες όπως αυτές που καθημερινά ζούμε, οι ενέργειές της και οι αποφάσεις της πρέπει είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Εάν π.χ. επέτρεπε τη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και κοινοποιούσε την απόφαση στον κ. Χαρδαλιά, θα τον έθετε ενώπιον του διλλήματος ή να επιτρέψει τη λειτουργία της ή να επιμείνει στην αρχική του απόφαση.

Όποια και εάν ήταν η απόφαση του, το θέμα θα έπαιρνε διαστάσεις, που αντικειμενικά θα λειτουργούσαν υπέρ του δίκαιου αιτήματος των αγροτών που τώρα αναζητούν άλλες ζημιογόνες λύσεις διάθεσης των προϊόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: