Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ/ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 28/7 συγκέντρωση στην Παροικιά της Πάρου από την επιτροπή συνταξιούχων Πάρου Αντιπάρου.

-Έγινε απολογισμός των εκδηλώσεων της επιτροπής για τα γενικά προβλήματα των συνταξιούχων σε συνεργασία με την συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, θέτοντας και τα τοπικά προβλήματα πού αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σε Πάρο -Αντίπαρο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

-Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος από τη ΣΕΑ και γραμματέας τής ομοσπονδίας του ΙΚΑ ( ΕΦΚΑ), ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την ανάγκη ίδρυσης σωματείου συνταξιούχων στο νησί. -Έγιναν ερωτήσεις, δόθηκαν απαντήσεις σε γενικά και τοπικά θέματα και η συγκέντρωση κατέληξε σε ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων και την ίδρυση σωματείου όπου συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

-Στήν συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Έπαρχος Πάρου- Αντιπάρου Κ.Μπιζάς , ο Μ. Ρουμπάνος κοινοτικός σύμβουλος Παροικιάς ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και από τους εργαζόμενους στον ΑΣΠ της ΔΕΗ ο Στ. Μπόνης. Τέλος οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συνέχεια των αγώνων!!

ΨΗΦΙΣΜΑ


Στις 28 του ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 στην ΠΑΡΟΙΚΊΑ της ΠΑΡΟΥ( Αίθουσα Αρχίλοχου), σε συνεργασία με τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ σε όλη την Ελλάδα, (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΕ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση -ενημέρωση Με ομιλητή αντιπρόσωπο από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνων (Σ.Ε.Α) τον Πάλμο Παναγιώτη γ.γ της ομοσπονδίας του ΙΚΑ ΕΦΚΑ .Καλέσαμε σωματεία και φορείς της περιοχής μας και συζητήσαμε τα γενικά και τοπικά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες μας και καταλήξαμε στα παρακάτω:

Στέλνουμε συναδελφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους αγωνιζόμενους συνταξιούχους στην Ελλάδα και στην ΣΕΑ των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε λόγο της πανδημίας της οικονομικής κρίσης και του κινδύνου ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας, όπου βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας και με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή εδώ στα νησιά μας.

Εμείς, μαζί με τις οικογένειες μας και με την συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων ,και με όπλο τον αγώνα μας δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστεί νέο έγκλημα σε βάρος μας.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή την κυβέρνηση και σε κάθε μελλοντική να επιβάλει νέες περικοπές.

 Από τη μεριά μας κάνουμε καθαρό ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα διαχωρισμό και για τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

 Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά νικώντας την καταστρεπτική λογική του «δεν γίνεται τίποτα» πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις. Πληρώσαμε πολλά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ξανά, απαιτώντας τώρα λύσεις σε όλα τα αιτήματά μας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

- Αφορολόγητο εισόδημα στα 12000 ευρώ

- Άμεση απόδοση των δώρων.(13 ος και 14 ος )

- Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.

- Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στα ταμεία τους με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

- Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

- Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.(να δοθούν πίσω τα κλεμμένα)

- Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, αυτά που η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.

- Να υλοποιηθεί με νομοθετική πράξη το αίτημα των σωματείων για μόνιμες προσλήψεις στην υγεία με πλήρη απασχόληση ,γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζόμενων , που να καλύπτουν της πραγματικές ανάγκες του συστήματος υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας (Σε 24ωρη λειτουργία ),σε όλες τις δομές του

- Να καταργηθούν οι Π.Ν.Π που ψηφίστηκαν στην περίοδο της πανδημίας και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις .

- Να αποσυρθεί από την κυβέρνηση τώρα το νομοσχέδιο λαιμητόμος των λαϊκών διαδηλώσεων και αγώνων

- Να συμβάλουμε να τερματιστεί ο πόλεμος στην περιοχή μας, θέλουμε την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΡΠΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και την αμοιβαία συνεργασία τους !!

(Και για τα τοπικά)

-Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου να συμβάλλει στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά μας, με το να απαιτήσει να αυξηθεί το ποσοστό για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Να μειωθεί ουσιαστικά ο συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά μας, και να καταργηθεί στα είδη πρώτης ανάγκης, για διατροφή, καύσιμα κίνησης και θέρμανσης όσο κρατάει η πανδημία, και λόγω της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται!!

-Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους στους οικονομικά αδύνατους συνταξιούχους στα νησιά μας.

-Να μειωθούν τα ακτοπλοϊκά και τοπικά εισιτήρια για τους συνταξιούχους στα νησιά μας.

-Να γίνει προγραμματισμένο σχέδιο αντιμετώπισης για το δεύτερο κύμα του ιού.

-Ασφαλή και αποκλειστική μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

-Να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι εξέτασης, περίθαλψης και νοσηλείας για παιδιά, βρέφη, έγκυες, άτομα με ειδικές ανάγκες και με πάγια προβλήματα υγείας.

-Να εφαρμόζονται αυστηρά όλοι οι κανόνες προστασίας, μετακίνησης όλων των επιβατών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,

-Να καταργηθούν τώρα οι αποφάσεις για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, λέμε Όχι στα αιολικά πάρκα στα νησιά μας !!!

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας, μαζί με τις οικογένειες μας τα παιδιά μας τα εγγόνια μας, και δίνουμε την μάχη!!

Με εκτίμηση 28 Ιουλίου 2020







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: