Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο


Επειδή το Φθινόπωρο προβλέπεται δύσκολο κι ο Χειμώνας ακόμα δυσκολότερος, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με οξυμένα τα προβλήματα υγείας, η καλύτερη οργάνωση της δημόσιας περίθαλψης στο νησί πρέπει να αποτελέσει για όλους μας πρώτη προτεραιότητα, με στελέχωση σε γιατρούς ειδικοτήτων, και κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει θέση υφυπουργού με αρμοδιότητα τα Κέντρα Υγείας δεν είναι καθόλου τυχαία.

Προφανώς αναμένεται έξαρση της πανδημίας και επομένως η συγκράτηση περιστατικών στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κρίθηκε τελείως απαραίτητη ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ο Δήμος, ο Σύλλογος των Φίλων των Κ.Υ. αλλά και όλοι οι φορείς του νησιού θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσουν παρεμβάσεις προς την αρμόδια υφυπουργό, για να μην συμβούν, τα όσα συνέβησαν στο ξεκίνημα της πανδημίας, που προσπαθήσαμε εκ των ενόντων να καλύψουμε με υλικά και ιατρικά όργανα το Κέντρο Υγείας.

Η πρόβλεψη αποτελεί ουσιώδες συστατικό της πολιτικής και στην προκειμένη περίπτωση που αφορά την προστασία της υγείας μας, καθίσταται εντελώς απαραίτητη.
Ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει σε ενέργειες τώρα και όχι αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: