Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Μια πρώτη απάντηση στον αντιδήμαρχο Πάνο Κεμπάμπη



Στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πάνου Κεμπάμπη (3-8-2020) που καταφέρεται κατά πάντων (και πήραν και εμάς τα σκάγια), μας είναι δύσκολο να του απαντήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνει, για να μην τον ερεθίσουμε και γράψει και άλλα χειρότερα που θα τον εκθέσουν ακόμα περισσότερο, αλλά κυρίως για να μην εξευτελίσει και άλλο το θεσμό που εκπροσωπεί.

Από πληροφορίες που συλλέξαμε, στο επεισόδιο που έλαβε χώρα και στο οποίο αποκάλεσε "βαρίδι του δήμου" και "άχρηστη" την υπεύθυνη της οικονομικής υπηρεσίας, η υπάλληλος αντέδρασε, με απρεπείς εκφράσεις, που μόνο κάποιος όταν βγαίνει εκτός ορίων ξεστομίζει. Κατάφερε και αυτό με την αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει: να εκθέσει την υπάλληλο και να την κατεβάσει στο επίπεδό του.

Αναρωτιόμαστε πια θα ήταν η δική του αντίδραση, εάν κάποιος πελάτης του τον αποκαλούσε "άχρηστο" στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Οι πιέσεις που άσκησε στην υπάλληλο για πληρωμές ενταλμάτων, αυτές δεν μπορούν να γίνουν, εάν το ένταλμα πληρωμής δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εάν αυτά απουσιάζουν ο υπάλληλος σε ενδεχόμενο έλεγχο υφίσταται καταλογισμό, δηλαδή πληρώνει το ποσόν που εκταμιεύεται από την τσέπη του
.
Επί πλέον η οικονομική υπηρεσία ιεραρχεί και βάζει προτεραιότητα στις πληρωμές και αυτήν την ιεράρχηση μόνο ο δήμαρχος μπορεί να ανατρέψει.

Σε τυχόν άρνηση του υπαλλήλου να υπογράψει ένταλμα πληρωμής, ο δήμαρχος (προβλέπεται από τη νομοθεσία) δίνει εντολή στον υπάλληλο να το υπογράψει, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη του καταλογισμού. 

Αντί λοιπόν να υβρίζει υπαλλήλους και να δημιουργεί αναστάτωση στο προσωπικό του δήμου, θα μπορούσε να απευθυνθεί στο δήμαρχο. 

Εάν απευθύνθηκε και εισέπραξε άρνηση, τότε μας «φόρτωσε» (η φράση δική του)  έναν ανεύθυνο άρχοντα «για άλλα 4 χρόνια μαζί με άλλους 2».

Όσον αφορά το παραγόμενο έργο του αμειβόμενου αντιδημάρχου (με πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα μαζί με τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις), αυτό για πολλούς βαθμολογείται, επί του παρόντος, κάτω από τη βάση και η ευθύνη τον βαρύνει εξολοκλήρου γιατί είναι δημοτική αρχή.

 Οι υβριζόμενοι καθημερινά υπάλληλοι είναι εκτελεστικά όργανα και εάν κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ο δήμαρχος έχει από τη νομοθεσία τη δυνατότητα να τους υποχρεώσει.

Αλλά θα επανέλθουμε γιατί έχουμε να πούμε και άλλα.

Ο ωραίος του 70-80



Δεν υπάρχουν σχόλια: