Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο ετεροβαρής συμβιβασμός με τους γείτονες και το οικονομικό τσουνάμι που έρχεται, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα.


Η τέχνη της επικοινωνίας, ως μέσου παραπληροφόρησης, στις μέρες μας γνωρίζει μεγάλες πιένες.

Η αργυρώνητη δημοσιογραφία με τις κατάλληλα επιλεγμένες εικόνες εισβάλλει στο μυαλό του κάθε ανυποψίαστου κάνοντάς τον να υιοθετεί ειδήσεις και απόψεις που έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και τα δικά του προβλήματα.

Το ποια είδηση, σε πόση ένταση και συχνότητα, σε ποια κρατικά και ιδιωτικά κανάλια θα παίξει και με ποια τεχνική θα παρουσιαστεί, έχουν προαποφασιστεί σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και του ιδιοκτήτες των συστημικών καναλιών.

Παράδειγμα η τηλεοπτική καθημερινή πλύση εγκεφάλου σε σχέση με τον κορονοϊό, που έχει τρομοκρατήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει εξαφανίσει από τα δελτία ειδήσεων τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και που έχουν στην πλειοψηφία τους οικονομικό υπόβαθρο.

Δύο είναι αυτά που επιμελώς και εντέχνως αποκρύπτει η παρούσα κυβέρνηση:

Το οικονομικό τσουνάμι που έρχεται και θα αδειάσει από τις τσέπες μας, ότι έχει απομείνει και τον ετεροβαρή συμβιβασμό με τους εξ ανατολών γείτονες, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία στο θαλάσσιο χώρο.

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι εύκολο να περάσουν ανώδυνα στην ελληνική κοινωνία.

Και αυτό το γνωρίζουν οι κυβερνώντες.

Και αυτός είναι ο λόγος της κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού με τα υπερβολικά μέτρα που παίρνουν και θα παίρνουν για να μας κλείσουν και πάλι στα σπίτια μας, με πρόσχημα τον κορονοϊό, που ασφαλώς αποτελεί πραγματικότητα, αλλά δεν είναι ισπανική ή ασιατική γρίπη με τα εκατομμύρια νεκρούς.

Φταίνε οι απείθαρχοι πολίτες, μας λένε, για τη διασπορά το ιού, άρα και για τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται.

Φταίνε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τα προβλήματα που θα υπάρξουν στα σχολεία.

Φταίνε οι πολίτες, για την συσσώρευση ασθενών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και όχι η επικρατούσα σε αυτά απαράδεκτη κατάσταση και εσχάτως φταίνε οι ασυμπτωματικοί νέοι μας με τις εξαλλοσύνες τους που βάζουν σε κίνδυνο τους γονείς και τους παππούδες τους.

Και επειδή τα μέτρα έχουν και θα έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, στην αύξηση της ανεργίας και τη φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, εάν όλη αυτή η ενοχοποιητική προπαγάνδα δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι άνεργοι και οι πεινασμένοι ξεχυθούν στους δρόμους, τότε πάλι με ευθύνη των πολιτών το λόγο θα έχουν οι καλά προετοιμασμένες και εκπαιδευμένες δυνάμεις καταστολής κατά το λόγιον «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Και βέβαια για την οικονομική ύφεση που ξεκίνησε, πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού, δεν μας λένε κουβέντα.

Όσον αφορά τις εθνικές παραχωρήσεις προς τους γείτονες στο θαλάσσιο χώρο, με ή χωρίς θερμό επεισόδιο, που επιχειρεί να μας επιβάλει η γερμανική προεδρία, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι προετοιμασμένη, ούτε διατεθειμένη να τις αποδεχτεί και αυτός είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος των κυβερνώντων.

Και δεν είναι μόνο το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θα εκφράσει αυτήν την αντίδραση, αλλά και σημαντική μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, προεξάρχοντος του Σαμαρά, που αποτελεί τον μοιραίο άνθρωπο για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο κίνδυνος να κατηγορηθεί ο πρωθυπουργός για απαράδεκτες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, ήδη έχει διαφανεί από εξέχοντες δημοσιογράφους της δεξιάς, όπως ο Μανώλης Κοττάκης κ.ά.

Οι εξελίξεις εντός του Φθινοπώρου ενδέχεται να είναι ραγδαίες και είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε σοβαρές ανατροπές στην εσωτερική πολιτική ζωή της Χώρας.

Η ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: