Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Προτάσεις από έναν αυτοδιοικητικό

 



Φίλος από τα παλιά, θερμός υποστηρικτής του νέου δημάρχου, με επισκέφτηκε στο βουνό, για να μου μεταφέρει σκέψεις του σχετικά με το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής.

"Ασφαλώς" μου είπε, "οι 2 μήνες προετοιμασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν φτάνουν ώστε να είναι έτοιμη η νέα διοίκηση του δήμου μας για να ξεκινήσει το έργο της. Εκτός εάν το τρέξουν με χίλια».

Και συνέχισε: " Τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα και η επίλυσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη. Και η απόσταση ανάμεσα στα προεκλογικά προγράμματα και την πραγματικότητα συνήθως είναι μεγάλη.

Και βέβαια η όποια προσπάθεια, στο ξεκίνημα, σχετίζεται και με την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο δήμος.

Όμως υπάρχουν και προβλήματα που αντιμετωπίζονται χωρίς σοβαρό οικονομικό κόστος. Και από αυτά θα πρέπει να ξεκινήσει. Π.χ. Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει κόστος. Αντίθετα μπορεί να φέρει και έσοδα στο δήμο.

Η οργάνωση των παρκινγκ  με παρκαδόρο δεν έχει οικονομικό κόστος. Θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες θέσεις για τα Ι.Χ. και προσλήψεις προσωπικού.

Η απομάκρυνση των επιχειρήσεων που δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στον περιφερειακό της Παροικιάς, μπορεί να έχει πολιτικό κόστος, όμως είναι αναγκαίο μέτρο, ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση.

Η τοποθέτηση φαναριών στο κόμβο του Γκίκα, έστω και δοκιμαστικά, θα μπορούσε να λειτουργήσει για να δούμε το αποτέλεσμα που θα υπάρξει, μέχρι να κοπεί η γωνία του αλσυλλίου.

Και συνέχισε: "Και πάμε στις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων οχημάτων. Γιατί να καταλαμβάνουν θέσεις παρκινγκ μπροστά από την επιχείρησή τους; Δεν είναι αρκετές οι τεράστιες ταμπέλες που τις διαφημίζουν; Είναι ανάγκη να καταλαμβάνουν, χωρίς άδεια, πλατείες και πεζόδρομους; Από τη νομοθεσία υποχρεώνονται να έχουν δικό τους χώρο στάθμευσης για τα οχήματά τους.

Αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα από την άδειά τους. Είναι δυνατόν στο λιμανάκι της Νάουσας να μην υπάρχει χώρος για να περπατήσει ο πεζός;"

Ο φίλος, παλιός αυτοδιοικητικός, είπε και άλλα πολλά, τα οποία δεν αναφέρω, για να μη γίνω κουραστικός. Του συνέστησα όμως να επικοινωνήσει με τον νέο δήμαρχο και να του τα εκθέσει προφορικά ή γραπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: