Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Περί δημοτικών παρατάξεων ο λόγος

 


Οι δημοτικές παρατάξεις, είναι σύνηθες, μετά τις εκλογές και προϊόντος του χρόνου να συρρικνώνονται.

Περιορίζονται στους εκλεγμένους δημοτικούς  και κοινοτικούς συμβούλους, που συνεδριάζουν την παραμονή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτές τις προσυνεδριάσεις  οι επικεφαλής των παρατάξεων, που είναι οι καλύτερα ενημερωμένοι, πληροφορούν τους υπόλοιπους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και καθορίζεται η «γραμμή» που θα ακολουθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Κάποιες φορές  συγκροτείται και ολιγομελής γραμματεία της παράταξης που συνήθως υπολειτουργεί.

Δεν γνωρίζουμε, εάν και η παράταξη του νέου δημάρχου θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδρομή της φθίνουσας πορείας. Αυτό  θα το δείξει ο χρόνος.

Εάν όμως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αποφασίσει, να κρατήσει την παράταξή του ζωντανή,  θα είναι πολλαπλά ωφελημένος.

Οι μη εκλεγμένοι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι είναι πολλοί με γνώσεις και με μεγάλη διάθεση προσφοράς. Ορισμένοι είναι βέβαιο, ότι θα αξιοποιηθούν στα νομικά πρόσωπα του δήμου ή σε επιτροπές. Αλλά και τότε όμως θα υπάρξουν άτομα που θα είναι διαθέσιμα. Και είναι αυτά που θα αποτελούν τον ομφάλιο λώρο της δημοτικής αρχής με την κοινωνία, όταν αυτή (η δημοτική αρχή) θα παλεύει  με το πλήθος των καθημερινών προβλημάτων και τη γραφειοκρατία.

Είναι η παράταξη, που θα αποτελέσει ένα είδος δεξαμενής σκέψης, που θα επεξεργάζεται προτάσεις, που θα αφουγκράζεται τις διαθέσεις της κοινωνία μας, κυρίως όταν θα χρειαστεί η δημοτική αρχή να συγκρουστεί με συμφέροντα μικρά ή μεγάλα. Και τέλος η παράταξη θα είναι ο υποδοχέας και άλλων συμπατριωτών μας που στο μέλλον θα θελήσουν να συμβάλουν στο έργο της δημοτικής αρχής.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να επιχειρηθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: