Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Άγγελος Πιτσικάλης: Μήπως έφτασε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα στον Κώστο και στην Πάρο;

 


Έργο πρώτο, το πολυπόθητο γήπεδο μπάσκετ του Κώστου.

 Έργο το οποίο μετά από χρόνια διαβουλεύσεων έφτασε, τυχαία πριν τις εκλογές του 2019 θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος, να ανακοινωθεί από τον δήμο η κατασκευή του.

 Στις 7 Οκτωβρίου 2019 και ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο δημοτικό σχολείο , προτείνουμε ως αντιπολίτευση στο Κοινοτικό Συμβούλιο με σχέδιο την αλλαγή χρήσης σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με την πρόβλεψη η κατασκευή του να αφήνει χώρο και για μελλοντική κατασκευή γηπέδου μπάσκετ. Έτσι, θα αποφεύγαμε το οξύμωρο να υπάρχουν 2 γήπεδα μπάσκετ και κανένα ποδοσφαίρου. Η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική, διότι κατά την δημοτική Αρχή αυτή η αλλαγή θα έφερνε την κατασκευή του γηπέδου τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω, και το γήπεδο τον Μάρτιο του 2020 θα ήταν έτοιμο. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε πρόσφατη φωτογραφία όπου η κατασκευή ξεκίνησε πάλι πριν τις εκλογές, τυχαίο; Και μάλλον χωρίς την δυνατότητα χωροθέτησης δευτέρου γηπέδου.

 Έργο δεύτερο, το μνημείο του Μέγα Ευεργέτη Φραγκίσκου Βελέντζα.

 Μετά από αναμονή και εδώ ετών, το μνημείο έγινε σε παραχωρημένο χώρο από ιδιώτη… σχεδόν δηλαδή... λείπει το σημαντικότερο. Η προτομή του Μέγα Ευεργέτη.

 Η δικαιολογία για την έλλειψη ήταν ότι στην κατασκευή του μνημείου δεν είχε προβλεφθεί η προτομή. Ένδειξή ικανότητας και οργάνωσης να υποθέσω;

 Έφτασαν μάλιστα κάποιοι από τη δημοτική Αρχή στο σημείο να προτείνουν η προτομή να γίνει με χρήματα του Βελεντζείου Ιδρύματος, και ήταν έτοιμοι να καταθέσουν και αίτημα. Ποιος έχει ξανακούσει να τιμάς κάποιον με δικά του χρήματα; Κανένας σεβασμό τόσο στον ευεργέτη όσο και στην τοπική κοινωνία! Γιατί ξεχνάνε κάποιοι την προσφορά του Ιδρύματος στην Πάρο; Ενδεικτικά αναφέρω υγειονομικό αεροσκάφος, Κέντρο υγείας, Γηροκομείο και πολλά έργα στη γενέτειρά του.

 Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου δε συζητήθηκαν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και το ότι δεν τηρήθηκε ο κανονισμός που προέβλεπε την διεξαγωγή ενός κοινοτικού συμβουλίου κάθε μήνα. Η Κοινοτική πλειοψηφία δεν ήταν αρκούντος διεκδικητική.

 Μήπως αυτό θα πρέπει να παίξει ρόλο στην απόφαση μας για το ποιος θα εκπροσωπεί καλυτέρα το Κώστο;

 Μήπως πρέπει να αναλάβει κάποιος που να διεκδικεί και να απαιτεί όπου χρειάζεται για το μέλλον μας τόσο σε τοπικό όσο και δημοτικό επίπεδο;

 Μήπως έφτασε ο καιρός πλέον να αναλογιστούμε ποιος είναι άξιος και ικανός ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στον Κώστο και στην Πάρο για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο;

 Άγγελος Πιτσικάλης      

 Υπ. Δημοτικός σύμβουλος

 «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: