Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Τα πιο αθώα θύματα είναι τα παιδιά που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του Μολώχ.

 

 


Το μίσος και από τις δύο πλευρές δεν έχει όρια.

Η ανθρώπινη ζωή, εκεί στη Γάζα, δεν έχει καμιά απολύτως αξία.

Η Χαμάς, όταν έκανε στις 7 του Οκτώβρη την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώνοντας αδιακρίτως , γνώριζε πολύ καλά, ποια θα είναι η συνέχεια.

Όμως αδιαφόρησε και αδιαφορεί για τους θανάτους στον άμαχο πληθυσμό.

Γνώριζε ότι θα υπάρξουν βομβαρδισμοί και επισιτιστική κρίση.

Ήδη τα θύματα είναι χιλιάδες και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή άλλης μιας ανθρώπινης θηριωδίας.

Τα πιο αθώα θύματα  όμως είναι τα παιδιά που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του Μολώχ.

Μεταφέρουμε σχετική ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters

ΓΑΖΑ, 21 Οκτωβρίου (Reuters) - Τα παιδιά της Γάζας παρουσιάζουν όλο και περισσότερα σημάδια τραύματος δύο εβδομάδες μετά τον έντονο βομβαρδισμό του Ισραήλ, λένε οι γονείς και οι ψυχίατροι στον μικροσκοπικό, γεμάτο κόσμο θύλακα, χωρίς ασφαλές μέρος για να κρυφτούν από τις βόμβες που πέφτουν.

Τα παιδιά αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας, που ζουν σχεδόν υπό συνεχή βομβαρδισμό, ενώ πολλά έχουν συσσωρευτεί σε προσωρινά καταφύγια σε σχολεία που διευθύνονται από τον ΟΗΕ, αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με λίγο φαγητό ή καθαρό νερό.

«Τα παιδιά... άρχισαν να αναπτύσσουν σοβαρά συμπτώματα τραύματος όπως σπασμούς, ενούρηση στο κρεβάτι, φόβο, επιθετική συμπεριφορά, νευρικότητα και να μην φεύγουν από την πλευρά των γονιών τους», δήλωσε ο ψυχίατρος από τη Γάζα Fadel Abu Heen.

Και εμείς συμπληρώνουμε: Όσα από αυτά επιζήσουν, με όλα αυτά τα βιώματα και τα ψυχικά τραύματα που έχουν υποστεί, θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή που θα τροφοδοτεί την τρομοκρατία για όσο διάστημα δεν βρίσκεται πολιτική λύση  ειρηνικής συμβίωσης των δύο λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: