Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μόνο με την καλή οργάνωση του δήμου μπορεί να παραχθεί έργο.

 



Η Οικονομική και η Τεχνική Υπηρεσία αποτελούν την καρδιά του δήμου.

Χωρίς την καλή λειτουργία αυτών των δύο υπηρεσιών, ο δήμος είναι ανάπηρος.

Για να γίνει ένα μικρό ή μεγάλο έργο απαιτείται η σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία συνοδεύει και ως συνημμένο τα εντάλματα πληρωμών που εκδίδει η Οικονομική Υπηρεσία.

Συνήθως η Τεχνική Υπηρεσία συντάσσει μελέτες για μικρά ή μεσαίου μεγέθους έργα,  χωρίς να αποκλείεται η σύνταξη μελετών και για μεγαλύτερα.

Οι μελέτες για μεγάλα και εξειδικευμένα έργα προκύπτουν από διαγωνισμούς, στους οποίους παίρνουν μέρος μεγάλα τεχνικά γραφεία.

Ο δήμος διαθέτει αξιόλογο τεχνικό προσωπικό, το οποίο είναι σε θέση να στηρίξει τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Για να είναι όμως παραγωγική η Τεχνική Υπηρεσία, πρέπει να έχει κατάλογο με ιεραρχημένα τα προς εκτέλεση έργα, που έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών που απαιτούνται.

Για μελέτες μεγάλες και εξειδικευμένες  που έχουν ανατεθεί σε τεχνικά γραφεία και με συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης, η Τεχνική Υπηρεσία παρακολουθεί την πορεία τους, ώστε να αποφεύγονται οι παρατάσεις. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα εκτελούμενα έργα.

Δεν χρειάζεται να προχωρήσω περισσότερο. Άλλωστε κουράζονται και κάποιοι αναγνώστες με θέματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δήμου. Όμως μόνο με την καλή οργάνωση μπορεί να παραχθεί έργο.

Με τον αριθμό και την ποιότητα των υπαλλήλων που διαθέτει ο δήμος μας πολλά μπορούν γίνουν, αρκεί να αξιοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: