Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Μετά τη νίκη Μπιζά, χαλάρωση


 

Λογικό. Υπήρξε ένταση και κόπωση στους επικεφαλής, αλλά και σε όσους δούλεψαν για την εκλογή τους στο δημοτικό και στα κοινοτικά συμβούλια.

Με μια δήλωση από τις δημοτικές παρατάξεις αναγνώρισης του εκλογικού αποτελέσματος, η εκλογική αναμέτρηση έληξε.

Η παράταξη που πλειοψήφησε, γιόρτασε «λελογισμένα» τη μεγάλη της νίκη, η παράταξη Κωβαίου δήλωσε παρούσα από τη θέση της αντιπολίτευσης και η Λαϊκή Συσπείρωση με μειωμένα τα ποσοστά της (από το 49% του ΄19, στο 22%) αναζητεί τις αιτίες και εκτός των «τειχών».

Ο Κώστας Μπιζάς και οι σύμβουλοί του (δημοτικοί και κοινοτικοί), έχουν μπροστά τους 3 μήνες για να προετοιμαστούν.

Ο νόμος, πολύ σοφά, προβλέπει αυτήν την τρίμηνη περίοδο προετοιμασίας, ώστε οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης να μην πάνε «ξυπόλυτοι στ΄αγκάθια» και χαθούν στο χάος της πολυνομίας ή χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Γιατί ο πολιτικός χρόνος τρέχει στις μέρες μας με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Στο χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που λήγει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, ο απερχόμενος δήμαρχος θα μπορούσε να προσκαλέσει το νέο, να συνομιλήσει μαζί του, να του ετοιμάσει γραφείο με υπολογιστή εντός του δημαρχείου και να του διαθέσει, αποκλειστικά και μόνο για ενημέρωση, το προσωπικό του δήμου. Έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Ο Δήμος έχει συνέχεια και το νήμα της συνέχειας δεν πρέπει να χαθεί από έλλειψη επικοινωνίας. Η Πάρος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει δείξει διαχρονικά τον πολιτικό της πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: