Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Το κίνημα για την απελευθέρωση των παραλιών να συναντήσει τον αρμόδιο υπουργό για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας

 



Το κίνημα για την απελευθέρωση των παραλιών είχε απήχηση και επιτυχία, επειδή έδωσε οργανωμένη φωνή και έκφραση σε αυτό που ζητούσε ο κόσμος: την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου που ήταν απαγορευτικό για τους  περισσότερους.

Ξεκίνησε από τη Ρόδο, αλλά το κίνημα της Πάρου ήταν αυτό πήρε τεράστια δημοσιότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από όλη αυτή την κινηματική δράση, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάρει θέση και να ενεργοποιήσει τους κρατικούς μηχανισμούς.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα και κινήθηκε η αυτόφωρη  διαδικασία για όσους επιχειρηματίες παρανομούσαν.

Κάποιοι επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν και κάποιοι όχι, αξιοποιώντας τις αδυναμίες της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Η κίνηση πολιτών της Πάρου, η οποία με σύνθημα την τήρηση της νομιμότητας, τάραξε τα λιμνασμένα νερά της ελληνικής γραφειοκρατίας, έχει χρέος να συνεχίσει την προσπάθειά της προς την κατεύθυνση της αλλαγής της νομοθεσίας.

Και για να υπάρξει η αλλαγή αυτή, θα πρέπει να συναντηθεί αντιπροσωπεία της με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του.

Και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα, που ακόμα είναι νωπή η απήχηση των κινητοποιήσεων του καλοκαιριού.

Γιατί, εάν πράγματι η πολιτική του βούληση είναι να πατάξει την αυθαιρεσία, τότε το πράγμα είναι απλό και όχι σύνθετο, όπως θα του το παρουσιάσει η γραφειοκρατία του υπουργείου του και τα οργανωμένα συμφέροντα.

Πρόταση:

Άμεση σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν με απόφαση του οικείου δήμου και ,απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων από συνεργείο του δήμου με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων. Σε περίπτωση αδιαφορίας και ανοχής από το δήμο, παραπομπή της δημοτικής αρχής στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος.

Στη Ρόδο σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ οι μπουλντόζες ετοιμάζονται για κατεδάφιση 219 παραλιακών αυθαιρέτων.

 Οι Ροδίτες αξιοποίησαν τις κινηματικές τους δράσεις.  Εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: