Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Αποχαιρετούμε την ΚΔΕΠΑΠ

 



Ήταν τότε που οργανώναμε το ενιαίο δήμο, όταν φτιάξαμε την ΚΔΕΠΑΠ, τη ΔΕΥΑΠ, τον Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΔΟΝΑ) το ΚΑΠΗ και τελευταίο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το κράτος των Αθηνών όμως, αφού κατάργησε τις κοινότητες, θεσμό που προϋπήρξε της κρατικής μας υπόστασης, οδηγώντας σε μαρασμό τα χωριά και μετατρέποντας σε επαίτες και χωρίς αρμοδιότητες τους τοπικούς τους άρχοντες, άρχισε σταδιακά να καταργεί και τα νομικά πρόσωπα των δήμων.

Πρώτο θύμα ήταν ο ΔΟΝΑ, που είχε πρόεδρο τον αξέχαστο Γιάννη Γκίκα  και δεύτερο τώρα η ΚΔΕΠΑΠ και τα άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βάλουν χέρι στην ΔΕΥΑΠ και στο Λιμενικό Ταμείο.

Το συγκεντρωτικό αυτό σύστημα θέλει να ελέγχει τα πάντα, ακόμα και τις παραλίες, κόντρα στην πολιτική του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, που είχε δώσει πνοή και υπόσταση στο θεσμό αυτό της λαϊκής εξουσίας.

Δεν γνωρίζω τις προθέσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, εάν προτίθεται να κάνει χρήση της διάταξης του νόμου, που της δίνει τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος διατήρησης της ΚΔΕΠΑΠ, το αργότερο μέχρι τις 15 του προσεχούς Νοεμβρίου.

Αμφιβάλλω όμως κατά πόσον έχει τα κουράγια να το πράξει, με παραιτημένο τον πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ και με συνεδριάσεις του οργάνου που πραγματοποιούνται από τον αντιπρόεδρο.

Ευτυχώς που οι υπάλληλοι των υπό κατάργηση νομικών προσώπων, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν απολύονται, αλλά μετακινούνται σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: