Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πάρου: Είμαστε πλήρως αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου



Πάρος 30-07-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ μας την Τετάρτη 28/7/2021 με τον Προϊστάμενο Καθαριότητας, το Διευθυντή Πολεοδομίας, το Γενικό Γραμματέα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο γίναμε μάρτυρες απειλών για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

 Συγκεκριμένα, όταν ο Γενικός Γραμματέας κατάλαβε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματά μας για τον τρόπο που γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, είπε ότι «αφού δε γίνεται να μαζευτούν τα σκουπίδια από σας (τους εργαζόμενους), να κάνουμε μια εργολαβία και να τα δώσουμε σε εργολάβο να τελειώνουμε». Το χειρότερο όλων είναι ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προϊστάμενος της καθαριότητας ο οποίος, όταν αναφέραμε ότι ο προγραμματισμός της αποκομιδής είναι τουλάχιστον πρόχειρος, εξεμάνει και είπε: «Κι εγώ συμφωνώ να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες». Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σάμιος, που συμμετείχε στη συζήτηση, προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα, γιατί η κουβέντα ξέφευγε, λέγοντας ότι «κι εγώ εργαζόμενος είμαι και δε θέλω η καθαριότητα να περάσει σε ιδιώτες, αλλά, αν φτάσουμε στο απροχώρητο, θεωρώ ότι είναι η έσχατη λύση».

 Εμείς, μετά απ’ αυτό, θεωρούμε ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως η Δημοτική Αρχή ταυτίζεται  απόλυτα με τις νεοφιλελεύθερες εντολές της κυβέρνησης για διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ξεπουλήματος των Δημοτικών Υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Απευθυνόμενοι προς το Γενικό Γραμματέα του λέμε ότι, όσο κι αν προσπαθεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα ανάμεσα στο σωματείο και τη Δημοτική Αρχή, δε θα το καταφέρει. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ποιος είναι ο ρόλος του και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι απειλές που ξεστόμισε για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι ενταγμένες στη λογική της γενικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή.

 Αξίζει να τονίσουμε ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, δηλαδή η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός, είχαν εξαιρεθεί από τους μνημονιακούς περιορισμούς του 1:5 ή 1:1, αφού το προσωπικό αυτό δεν επιβαρύνει τις δημόσιες δαπάνες. Παρόλα αυτά οι Δήμαρχοι αντί να ασκήσουν πίεση σ’ αυτήν την κατεύθυνση, «βολεύονται» με προσλήψεις συμβασιούχων και ιδιαίτερα μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

 

Εμείς, ως εργαζόμενοι, έχουμε πάγιες θέσεις για τα εργασιακά οι οποίες θεωρούμε ότι υπηρετούν το κοινό καλό και το δίκαιο, γιατί οι κρατικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη και όχι το κέρδος το οποίο είναι ο μόνος στόχος του ιδιώτη.

 

Έτσι λοιπόν:

 

1.         Είμαστε πλήρως αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

2.           Ζητάμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

3.         Ζητάμε μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, όλων των εργαζομένων –     συμβασιούχων – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

4.                  Ζητάμε τις αυξήσεις που δικαιούμαστε στους μισθούς μας

 

Και τέλος, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας, λέμε ότι πάνω απ’ όλα στέκεται η εξυπηρέτηση του πολίτη. Για αυτούς οφείλουμε να εργαζόμαστε, να προσφέρουμε και, χωρίς να παραδινόμαστε, να αγωνιζόμαστε.

 

Από το ΔΣ Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: