Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Μετά τις φωτιές έρχονται οι πλημμύρες


 

Δεν ευελπιστώ, ότι θα γίνει κάτι το ουσιαστικό από τα λεγόμενά μου, αλλά δεν μου επιτρέπεται και να σιωπήσω.

Ζούμε σε περίοδο κλιματικής  αποσταθεροποίησης  και τα απότομα καιρικά φαινόμενα κανένας δεν γνωρίζει πότε θα έρθουν και ποιες περιοχές θα πλήξουν.

Κατά συνέπεια φρόνιμο είναι να προετοιμαζόμαστε.

Πρόταση προς το Δήμο μας.

Να ειδοποιηθούν όλες οι κοινότητες να αποστείλουν επικαιροποιημένες προτάσεις για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές τους.

Αφού συγκεντρωθούν οι προτάσεις τους, να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία και η αξιολόγησή τους από την Τεχνική Υπηρεσία.

Και επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση,  η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας να έρθει για συζήτηση και λήψη απόφασης από το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου μας.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Περιφέρεια και να ζητηθεί η χρηματοδότηση των προτεινόμενων έργων.

Εκτός από τις ενέργειες αυτές  υπάρχουν και έργα μικρότερου βεληνεκούς, που μπορεί ο Δήμος να εκτελέσει με τις δικές του δυνάμεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος.

Το Φθινόπωρο είναι προ των πυλών με κορονοϊό και ποιος ξέρει με τι άλλο.

Ας μην ξεχνάμε ότι  ζούμε στην Ελλάδα, που η πρόβλεψη και συχνά η κοινή λογική απουσιάζει.

Το σύνηθες είναι  να ενεργούμε,  αφού συμβεί η καταστροφή και να τσακωνόμαστε για το ποιος φταίει, όταν είναι γνωστό ότι φταίει το κεφάλι το κακό μας, όπως έγραφε στο ποίημά του, «οι μοιραίοι», ο μεγάλος Κώστας Βάρναλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: