Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, ο εφησυχασμός είναι κακός σύμβουλος.


 

Αρκετοί από εμάς είμαστε κολλημένοι στους δέκτες της τηλεόρασης και παρακολουθούμε με πόνο ψυχής την καταστροφή που συντελείται σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας.

Το δικό μας χρέος είναι να προστατεύσουμε το νησί μας από τον κίνδυνο μιας καταστρεπτικής πυρκαγιάς.

Πέρα από τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάρο, μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στην πρόληψη μιας πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στο ξεκίνημά της. Γι΄αυτό και πέρα από τις δικές μας άμεσες προσπάθειες κατάσβεσης, ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 22840-25199).

Είμαστε παρατηρητικοί στις όποιες μετακινήσεις μας. Εάν δούμε περιοχή με καπνό τηλεφωνούμε αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Σύλλογος των Κυνηγών της Πάρου, με τα πολυπληθή μέλη του, καλείται για άλλη μια φορά να πρωτοστατήσει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας. Γνωρίζει, όσο λίγοι, το ανάγλυφο της Πάρου και τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο.  Τον καλούμε να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Όσοι ιδιώτες διαθέτουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα, να ειδοποιηθούν από το Δήμο για να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο όποιο κάλεσμα αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Η εταιρεία των αδελφών Ρήγα με τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα που διαθέτει, στο παρελθόν βοήθησε αποτελεσματικά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Τέτοιες ζώνες ο Δήμος με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρέπει να αρχίσει να τις δημιουργεί άμεσα.

Βιώνουμε έκτακτες και απρόβλεπτες χρονικά καταστάσεις και ο εφησυχασμός είναι κακός σύμβουλος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: