Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Δεν πάμε καθόλου καλά με τον αβδηριτισμό να κυριαρχεί παντού.

 


Στις μέρες μας που το χαρτί περιτυλίγματος έχει περισσότερη αξία από το περιεχόμενο και η περίτεχνη εικόνα των κυβερνητών μας από τα αργυρώνητα μέσα ενημέρωσης αποκρύπτει την ανικανότητα και τα παλαιοκομματικά τους χαρακτηριστικά, ο λαός δυσκολεύεται να διαγνώσει τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τα χαρακτηριολογικά τους στοιχεία.

Όσοι υπήρξαν οι εκλεκτοί των μέσων ενημέρωσης καταλαμβάνουν τα έδρανα της Βουλής, είτε γιατί ενέδωσαν στις απαιτήσεις τους, είτε γιατί θεωρείται απαραίτητη από το πολιτικό σύστημα η παρουσία τους στα δρώμενα της χώρας.

Το γυαλί στις μέρες μας είναι αυτό που βγάζει βουλευτές από την κάλπη, το γυαλί είναι αυτό που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις με κομπάρσους εμάς τους πολλούς εικονολάτρες, που οικιοθελώς εκχωρήσαμε τον εγκέφαλό μας στους λίγους και ισχυρούς που τον μετέτρεψαν σε οίκο ανοχής.

Έχουμε εθιστεί να ανεχόμαστε τα πάντα από την καθημερινή κατανάλωση του πιο ισχυρού ναρκωτικού που εφεύρε η υποταγμένη στις θελήσεις των ισχυρών τεχνολογία.

Λατρέψαμε την εικόνα του «θηρίου» και βάλαμε στα ενδότερα του οίκου μας, κάθε είδους ανωμαλία. Διδάσκουν στα παιδιά μας πορνεία, βία και έγκλημα και τα προσανατολίζουν σε καταστροφικά πρότυπα και εμείς παρακολουθούμε το διαρκές έγκλημα με περισσή απάθεια και έπειτα απορούμε γιατί οι έφηβοί μας μαχαιρώνουν συνομηλίκους τους.

 Ό,τι αποτελούσε προνόμιο της άρχουσας τάξης, η λατρεία των πιο χυδαίων συμπεριφορών και πρακτικών, έχει εισβάλει στα σπίτια μας και μας διαφθείρει σταδιακά και ανεπαίσθητα οδηγώντας μας στην ατομική, την οικογενειακή και την κοινωνική χαύνωση.

Γίναμε άμορφη μάζα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογία. Τα αστικά πρότυπα έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό και τα αριστερά ξεθωριάζουν μέρα με τη μέρα. Παρακολουθούμε (κάποιοι με θαυμασμό) το ενδεκάλεπτο διαστημικό τουριστικό ταξίδι του Μπέζος, που κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια και δεν δίνουμε δεκάρα για τα παιδιά που κατά χιλιάδες καθημερινά πεθαίνουν από την πείνα.

Βιώνουμε τα προεόρτια της καταστροφής του πλανήτη μας και δεν μας καίγεται καρφί και τώρα με την πανδημία, που άλλαξε την καθημερινότητά μας, το ιατρικό κατεστημένο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, μας έδειξε πόσο εξαρτημένο είναι από τη βουλιμία των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια.

Για τα φάρμακα, που θα έσωζαν εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, κουβέντα. Προηγούνται τα εμβόλια και όχι τα φάρμακα.

Ασφαλώς και είμαστε υπέρ της πρόληψης, αλλά όταν μόνο στη χώρα μας οι νεκροί  από την πανδημία ξεπέρασαν τις 12.000, το στοιχειώδες που η πολιτεία όφειλε να πράξει (και δεν το έπραξε), ήταν να δώσει αμέσως έγκριση στην ιατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης για να δοκιμάσει τη μέθοδο θεραπείας κατά του covid-19 με Τ-λεμφοκύτταρα ή και σε άλλες πειραματικές θεραπείες που αγνοούμε.

Δεν πάμε καθόλου καλά με τον αβδηριτισμό να κυριαρχεί παντού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: