Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Ο Σύλλογός μας ενώνει την φωνή του, με όλους όσοι διεκδικούν την άμεση θωράκιση του Κέντρου Υγείας Πάρου.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Email: sfskypa@gmail.com

        Πάρος,   26 Ιουλίου 2021

        Αρ. πρωτ.:  55

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Επτά μήνες μετά την επιστολή μας, προς τον Υπουργό Υγείας που συνυπογράφονταν από την πλειοψηφία των ενεργών συλλόγων της Πάρου και της Αντιπάρου με την οποία ζητούσαμε: α) την άμεση και πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει επαρκώς ιδιαιτέρως κατά την τουριστική περίοδο, όπου ο πληθυσμός των νησιών μας είναι πολλαπλάσιος και σε συνθήκες πανδημίας, β) την άμεση κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, γ) τη συντήρηση των κτιριακών του υποδομών και δ) την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του ΕΚΑΒ, ελάχιστα έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

            Αν εξαιρέσουμε τη λύση που δόθηκε στο πρόβλημα της στέγασης του ΕΚΑΒ από τον παριανό Πρόεδρο του Οργανισμού, κο Νικόλαο Παπαευσταθίου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, η συντριπτική πλειοψηφία των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν για τη θωράκιση του Κέντρου Υγείας απέναντι στην πανδημία έγιναν με δωρεές του Δήμου Πάρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου, της Δ.Ε.Υ.Α.Π., του Βελεντζείου  Ιδρύματος, του Συλλόγου Φίλων Στήριξης Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου και άλλων Συλλόγων, φίλων και απλών πολιτών των νησιών μας. Η κρατική παρουσία ως σήμερα, ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Στηρίζοντας το «αφήγημα» της ατομικής ευθύνης προσπαθούν να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και της μη ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

            Ο Σύλλογός μας ενώνει την φωνή του, με όλους όσοι διεκδικούν την άμεση θωράκιση του Κέντρου Υγείας Πάρου, τη μοναδική δημόσια δομή, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας, με προσωπικό και μέσα, απαιτώντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των πολιτών και των επισκεπτών των νησιών μας (όπως η εφαρμογή αυστηρών ελέγχων, η ενημέρωση των πολιτών, η εξεύρεση  ξενοδοχείων υποδοχής κρουσμάτων covid-19, η άμεση διακομιδή των ασθενών κλπ).

            Τη δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ, όλους όσοι εθελοντικά στηρίζουν το Κ.Υ. καθώς και τη Διοικούσα Επιτροπή για την πολύτιμη συνεισφορά τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη δραστήρια Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κα Κουτσονικολή Μαρία για την προσπάθεια που καταβάλει για τη βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κ.Υ. και για την άριστη συνεργασία που έχουμε μαζί της.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος                                                     ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Καγκανη                                                 Γιάννης Μωραϊτίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: