Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ο κορονοϊός δεν αστειεύεται

 


Προσοχή από όλους μας. Ο κορονοϊός δεν αστειεύεται. Είναι ύπουλος, πανέξυπνος μεταλλάσσεται και μπορεί να εξαπατήσει οποιονδήποτε, αλλά και να μπερδέψει, με τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει, ακόμα και τους καθηγητές – λοιμωξιολόγους που εμφανίζονται στα κανάλια και άλλα λένε τη μια μέρα και άλλα την άλλη.

Στην ανοχύρωτη Πάρο, που, εάν δεν υπήρχαν εξ αρχής οι χορηγίες, το Κέντρο Υγείας θα είχε καταρρεύσει, ο δολοφόνος ιός μπήκε για τα καλά στα σπίτια μας και χτύπησε αδιακρίτως εμβολιασμένους και μη, χωρίς να σεβαστεί ούτε το ράσο.

Και αυτό συνέβη, γιατί υπάρχει έλλειμμα αγωγής και υπέρμετρος εγωισμός, με αρκετούς να πιστεύουν ότι ο ιός θα προσβάλλει όλους τους άλλους, εκτός από εκείνους.

Έχουμε υποτιμήσει τον κίνδυνο και κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους, δεν τηρούμε τις αποστάσεις, κάνουμε τεστ και όταν είμαστε θετικοί δεν παραμένουμε στα σπίτια μας και κυκλοφορούμε σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ο ιός εισήλθε δυναμικά στην τοπική μας κοινωνία και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να εξαφανιστεί ή έστω να περιοριστεί, όταν θα αρχίσει να μειώνεται  η τουριστική κίνηση των νεοελλήνων, που ήταν και οι υπερμεταδότες στο νησί.

Από συζητήσεις που προκάλεσα (μόνο τηλεφωνικά) διαπίστωσα ότι κυρίως οι νέοι μας ήταν αυτοί που κουβάλησαν τον ιό στα σπίτια τους, δείχνοντας ασυγχώρητη επιπολαιότητα και βάζοντας σε κίνδυνο γονείς, αδέρφια και παππούδες.

Αλλά και ιερείς  που δεν τήρησαν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, ενώ ήταν φορείς, κόλλησαν ψαλτάδες και πιστούς.

Μπλέξαμε άσχημα και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: