Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Δήλωση του Κώστα Αργουζή για το νέο αεροδρόμιο Πάρου


 

Πάρος 22/4/2021

Το έργο του νέου αεροδρομίου της Πάρου ξεκίνησε μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 1995 και έπειτα από 26 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.

Από τη μελέτη της πράξης ένταξης του έργου  στο ΕΤΠΑ διαπίστωσα ότι αυτή  εκδόθηκε στις 10/11/2020 και έχει καταληκτική έναρξη ισχύος την 30η Ιουνίου 2021.

 Στις 20 Απριλίου 2021  δημοσίευσα βασικά στοιχεία  της πράξης  στο blog της «Ωραίας Πάρου» για ενημέρωση των τοπικών μας αρχόντων, εκ των οποίων κάποιοι είχαν άγνοια, όπως διαπίστωσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους.

Ποιος είναι ο κίνδυνος εδώ σε σχέση με τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες;

Προφανώς το ενδεχόμενο απένταξης του έργου ενόψει της παραπάνω αναφερθείσας καταληκτικής ημερομηνίας (30/6/2021), όπως έγινε και με το έργο της  ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Παροικιάς, όπου χάθηκαν 3.000.000 ευρώ επί αντιδημαρχίας Μάρκου Κωβαίου.

Γι αυτό το λόγο μόλις πληροφορήθηκα από την υπάλληλο του υπουργείου κ. Μαραγκουδάκη, που έχει χρεωθεί το έργο,  ότι η απόφαση που θα δρομολογήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του υπουργού Κώστα Καραμανλή, ήλθα σε επαφή με το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σάββα Χιονίδη ( μέσω του κοινού γνωστού μας κ. Γιώτη Αμανατίδη) , ο οποίος το μεσημέρι της ίδιας ημέρα πήγε το στο γραφείο του Υπουργού και με ενημέρωσε εν συνεχεία, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα έχει υπογραφεί η απόφαση.

Αυτό έγινε στις 20 Απριλίου 2021 και την επομένη στις 21 Απριλίου 2021 δημοσίευσα το ευχαριστήριο προς τον βουλευτή κ Χιονίδη Σάββα για την παρέμβασή του στον Υπουργό και προς τον κ. Γιώτη Αμανατίδη και όχι στις 22 Απριλίου, όπως ψευδώς  (εκ παραδρομής;) αναγράφεται σε ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή της κ. Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου, την οποία πληροφορώ, ότι ο μόνος κυκλαδίτης βουλευτής που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, όπως με πληροφόρησε ο κ. Χιονίδης και κανένας άλλος.

Γνωρίζοντας από εμπειρία το πλήθος των αποφάσεων που βρίσκονται για υπογραφή  στα γραφεία των υπουργών και αυτά που συμβαίνουν από τους γραφειοκράτες των υπουργείων που άλλα έργα προωθούν και άλλα θάβουν, ζήτησα να υπάρξουν παρεμβάσεις, από τους τοπικούς μας άρχοντες, αλλά και από όποιον άλλο είχε πρόσβαση στον Υπουργό, ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η απόφαση, επειδή οι προθεσμίες που αναφέρονται στην πράξη ένταξης είναι ασφυκτικές.

Εν κατακλείδι και επειδή για το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο της Πάρου ξόδεψα χιλιάδες ώρες στο παρελθόν, θεώρησα χρέος μου να ασχοληθώ και πάλι, αν και πλέον δεν διαθέτω θεσμική ιδιότητα, επειδή έργα αυτού του μεγέθους απαιτούν συνεχή παρακολούθηση της πορείας τους  από τους δημοτικούς μας άρχοντες, αλλά και από κάθε ενεργό πολίτη του νησιού μας.

Κώστας Αργουζής

Πρώην δήμαρχος Πάρου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: