Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προσεχούς Δευτέρας/ έπειτα από αίτημα της Δημοτικής αντιπολίτευσης

 



Όταν η δημοτική αντιπολίτευση καταθέτει αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της πανδημίας και η δημοτική αρχή συγκαλεί, όχι έκτακτο, αλλά τακτικό δημοτικό συμβούλιο (και μάλιστα έπειτα από αρκετές μέρες), αυτό από μόνο του αποδεικνύει έλλειψη αντανακλαστικών.

Εκτός εάν πιστεύει, ότι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει, για να θωρακίσει το νησί από τον θανατηφόρο ιό.

Αλλά τότε είναι επικίνδυνη και συνυπεύθυνη με την κυβέρνηση, στο βαθμό που της αναλογεί, για ό,τι πρόκειται  να συμβεί στο νησί τους προσεχείς μήνες, εάν η πανδημία παραμείνει σε έξαρση.

Το να πετάς την μπάλα στην εξέδρα αυτήν την περίοδο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά την προστασία της υγείας του τοπικού πληθυσμού, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ξεχνάς την κομματική σου ένταξη και τις όποιες άλλες σκοπιμότητες και κινητοποιείς τον κόσμο.

Και αυτό οφείλει να πράξει η δημοτική αντιπολίτευση αμέσως μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πιθανολογούμε, ότι θα ψηφίσει τις περισσότερες από τις προτάσεις που θα καταθέσει.

Όμως για να υπάρξει ευρύτατη παρουσία κόσμου στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, απαιτείται προετοιμασία και οργανωτική επιτροπή, όχι μόνο από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους, αλλά με συμμετοχή όλου του πολιτικού φάσματος και των πιο δραστήριων συλλογικών φορέων του νησιού μας.

Στο μεταξύ αεροπλάνα και βαπόρια μεταφέρουν στο νησί, χωρίς κανένα έλεγχο, κόσμο στο νησί, καθώς και πολυπληθή συνεργία, λόγω της μεγάλης οικοδομικής δραστηριότητας που συντελείται στο νησί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: