Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η Πάρος στο έλεος της ασυδοσίας




Του Χ. Γιουρτζίδη

Δε θα αναφερθώ στα έργα της ΔΕΥΑΠ στην Παροικιά, που είναι εντελώς απαραίτητα, αλλά έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας. Μόνο που η αποκατάσταση αργεί με τα προβλήματα που δημιουργεί. Μακάρι βέβαια να ήταν μόνο αυτό. Για να τα δούμε:

· Με την ασυδοσία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, τις «παγίδες» στους δρόμους, που με την ανοχή του Δήμου καταστρατηγεί τη νομοθεσία και κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, τι γίνεται;

· Ποιος δίνει το «πράσινο» φως να πέφτουν σε ένα βράδυ εκατοντάδες μέτρα μπετό σε δημοτικούς χώρους και χωρίς μελέτη; Ποια είναι η στάση του Δημάρχου που μόνιμα δεν βλέπει και δεν ακούει σφυρίζοντας αδιάφορα γι’ αυτό που συμβαίνει;

· Η αδιαφορία των Παρκιωτών συμβούλων της πλειοψηφίας για την Παροικία, της οποίας ο παραδοσιακός οικισμός θεωρείται από τους ωραιότερους των Κυκλάδων, μοιάζει με την προσπάθεια κάποιων να επιδιώκουν την καταστροφή του.

Και άλλα πολλά. Όπως η δημιουργία του καταργημένου Β’ περιφερειακού που είκοσι χρόνια παραμένει κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, οι τεράστιες επιγραφές, οι ανακαινίσεις καταστημάτων χωρίς κανένα σεβασμό στην υπάρχουσα νομοθεσία, ελλιπή καθαριότητα, καμιά οργάνωση των δημοτικών χώρων στάθμευσης, ο περιφερειακός χωρίς πεζοδρόμια, οι δημοτικές τουαλέτες κλειστές, (αλήθεια αυτές που βρίσκονται στην περιοχή των Λιβαδιών γατί είναι κλειστές;) ΚΑΙ τελευταία επιχειρείται η καταστροφή (ΣΒΑΚ) του πάρκου του Αγίου Νικολάου με την πρόσφατη οριακή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψηφίστηκε και από τους παροικιώτες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή τη διοίκηση του τόπου μας. Στην απελπισία του ο αντιδημάρχος Πάνος Κεμπάμπης έγραψε «που είσαι Χάρη» και αυτό αποδεικνύει το μέγεθος της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την Παροικιά, που θα έπρεπε να είναι το στολίδι όλης της Πάρου. Δυστυχώς δεν προσέξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: