Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία/ συγκέντρωση και ψήφισμα φορέων της Πάρου.

 





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Τετάρτη το πρωί στις 7 Απριλίου στην Παροικιά της Πάρου, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και των Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία και πραγματοποιήσαμε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κ.Υ. Πάρου.

«Η 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, βρίσκει όλους εμάς και τις οικογένειές μας να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν "φυσικό φαινόμενο", σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία τα Κ.Υ. και όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

Η Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου- Αντιπάρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου “ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ”, η Ομάδα Γυναικών Πάρου- μέλος της ΟΓΕ-, το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α Πάρου “ΣΕΔΕΥΑΠ” , η επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Καφεστιατόρων Πάρου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Πάρου, ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς , δυναμώνουμε τις φωνές μας πίσω από τα καλυμμένα στόματα απαιτώντας λύσεις σε όλα τα δίκαια αιτήματά.
 
Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
 
Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη - εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.
 
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί) που να καλύπτουν της πραγματικές ανάγκες του συστήματος υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας (Σε 24ωρη λειτουργία ),σε όλες τις δομές του.
 
Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας.
 
Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων και Κ.Υ. με τα απαιτούμενα υλικά.


Πάρος 7 Απριλίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: