Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η αντιμετώπιση της πανδημίας γίνεται όπως το Μεσαίωνα.


Η πρόβλεψη αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής και με βάση αυτήν, εφόσον στηρίζεται σε στοιχεία, μπαίνουν στόχοι, προγραμματίζονται και σχεδιάζονται μελλοντικές ενέργειες και οργανώνεται η δράση, που αποτρέπει δυσάρεστες για την κοινωνία καταστάσεις.

Γι΄αυτό δεν είναι υπερβολή, εάν υποστηρίξουμε ότι ο πολιτικός που αδυνατεί να προβλέψει τα επερχόμενα, είναι άτομο ακατάλληλο και κάποιες φορές επικίνδυνο για την πορεία ενός τόπου μεγάλου ή μικρού.

Προβλέψεις υπήρξαν και υπάρχουν από τον επιστημονικό κόσμο πολλές και για πολλά.

Και η πιθανότητα μιας πανδημίας είχε προβλεφθεί από ιατρικά ερευνητικά κέντρα, όμως δεν έγινε τίποτε για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ζέουσα καθημερινότητα με τα εσωτερικά προβλήματα των χωρών και οι αντιπαλότητες και οι συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα στα κράτη δεν άφηναν κανένα περιθώριο για να υπάρξει κάτι άμεσο, ουσιαστικό και αποτρεπτικό.

Και να το αποτέλεσμα: Η αντιμετώπιση της πανδημίας γίνεται με μέσα, όπως αυτά με τα οποία αντιμετώπιζαν τις πανδημίες στο Μεσαίωνα: με μάσκες, αποστάσεις, εγκλεισμό στα σπίτια και χωρίς αποτελεσματικά φάρμακα.

Εκτός εάν δεχτούμε ότι ο ιός κατασκευάστηκε και διαδόθηκε μέχρι την τελευταία γωνιά του πλανήτη στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας παγκόσμιας δικτατορίας.

Και πάντως ανεξάρτητα και πέρα από τα σχετικά σενάρια που διακινούνται, ήδη έχουν περιοριστεί οι ατομικές ελευθερίες και η ζωή μας έχει γίνει δυσκολότερη με μέτρα που ανατρέπουν ταχύτατα τα οικονομικά δεδομένα της κάθε χώρας, αλλά και καθημερινές συνήθειες διαχρονικά εδραιωμένες.

Και για να έλθουμε στα καθ΄ημάς, η δική μας πατρίδα με την παραπαίουσα οικονομία, με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που μπάζει από παντού και με υπαρκτό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου ή και πολέμου με τους γείτονες , ακροβατεί επί ξυρού ακμής, με τους κυβερνώντες και τα μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν να αποπροσανατολίζουν και να καθησυχάζουν το λαό, ενώ θα έπρεπε να τον προετοιμάζουν για τα δύσκολα που έρχονται.

Η ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: