Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Το Φραγκομονάστηρο και η αλήθεια


Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος, μας γνωστοποιεί μια επιτυχία που δεν του ανήκει.

Πρόκειται για τη διάλυση με δικαστική απόφαση του Εφετείου Πειραιά, του ανενεργού ιδρύματος του Δημοτικού και Εκκλησιαστικού γηροκομείου, το οποίο δεν είχε λόγο ύπαρξης, μετά την ίδρυση και επιτυχή λειτουργία του εκκλησιαστικού γηροκομείου της Ι.Μ. Παροναξίας.

Τρεις συμπολίτες μας και μία δικηγόρος εργάστηκαν με συνέπεια για να υπάρξει η ευνοϊκή για τα συμβαλλόμενα μέρη απόφαση, το Δήμο και το Ι.Π. Εκατονταπυλιανής: ο δημοτικός Σύμβουλος Μικές Λεοντής και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ι. Π. Γιάννης Θ. Μπιζάς και Διαλεκτή Κατσουρού - Αργουζή.

Δούλεψαν και οι τρεις αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά και σε στενή συνεργασία με την δικηγόρο Αθηνών κ. Ελένη Νικορέλου, την οποία προμήθευσαν με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σύνταξη του τεκμηριωμένου αιτήματος της διάλυσης προς το αρμόδιο δικαστήριο.

Τώρα πλέον, Δήμαρχε, πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο, για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να ξεκινήσει η αναπαλαίωση του Φραγκομονάστηρου τα παρακάτω:

1. Μεταγραφή των ακινήτων του διαλυμένου Ιδρύματος στους αρχικούς κατόχους, που είναι ο Δήμος και το Ι.Π. της Εκατονταπυλιανής.

2. Έλεγχος της κατάστασης των ακινήτων, εκ των οποίων το ένα, το ακίνητο της Πεντέλης στο παρελθόν είχε καταπατηθεί.

3. Αποδοχή της πρότασης του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Αθανασούλη, για τη σύνταξη μελέτης αναπαλαίωσης και αξιοποίησης του Φραγκομονάστηρου και ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ευπρόσδεκτα τα δελτία τύπου του Δημάρχου, αρκεί να καταγράφουν την πραγματικότητα και να αναγνωρίζουν την συμβολή αυτών που εργάζονται με συνέπεια και αθόρυβα, παράγοντας αποτελέσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: