Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ

 Γράφει η Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου



Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το Εξπρές ΣΑΜΙΝΑ προσέκρουσε στις βραχονησίδες «Πόρτες», ανοιχτά της Πάρου. Είκοσι (20) χρόνια πέρασαν από εκείνη τη νύχτα και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους 81 ανθρώπους που έφυγαν άδικα άλλα και όλους όσοι πορεύονται στην ζωή μέσα από τα συντρίμμια εκείνης της νύχτας. Τα λόγια θα είναι πάντοτε φτωχά όταν καλούνται να περιγράψουν το μέγεθος μίας τέτοιας ανθρώπινης τραγωδίας. Θυμόμαστε και τιμούμε τους αδικοχαμένους καθώς κι όλους τους συνανθρώπους μας που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση εκείνη τη νύχτα.

Δεν είναι μόνο οι ψυχές των νεκρών που ζητούν μια δικαίωση που δεν τους την έδωσε ο χρόνος κι οι άνθρωποι, είμαστε κι εμείς οι ζωντανοί, που ζούμε στο νησί κι είδαμε τον περασμένο Ιούνιο το κουφάρι του ΣΑΜΙΝΑ, με την επαπειλούμενη ρύπανση να ταράζει το καλοκαίρι μας…

Αναμένουμε από την Πολιτεία την υλοποίηση των δεσμεύσεων για το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ.

 

Σημείωση: Στις 26 Αυγούστου 2020 απευθύναμε σχετική επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας, κοινοποιώντας την στους τρεις (3) Βουλευτές ΝΔ Κυκλάδων.

 Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου

Η Πάρος κι η Αντίπαρος δεν ξεχνούν!!!

Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής, υπέρ των θανόντων ναυαγών του "ΣΑΜΙΝΑ", με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου 2020, 20 χρόνων από το τραγικό ναυάγιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: