Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το έργο ενός ιερέα της Πάρου, που τιμά το ράσο του.


 

Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε επαίνους για τα δρώντα πρόσωπα της Πάρου.

Η πένα μας συνήθως ασκεί κριτική, που φροντίζουμε να είναι τεκμηριωμένη.

Δεν ανήκουμε στην κατηγορία όσων χαϊδεύουν αφτιά στους τοπικούς μας άρχοντες πολιτικούς και εκκλησιαστικούς.

Επιλέγουμε να είμαστε δυσάρεστοι, αλλά χρήσιμοι.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος ύπαρξης της «ΩΡΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥ».

Όμως δεν μας επιτρέπεται να προσπεράσουμε και να αφήσουμε ασχολίαστο το έργο ενός ιερέα της Πάρου, που η εκκλησιαστική και κοινωνική του δράση έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά της στη μικρή τοπική μας κοινωνία.

Διευθύνει το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας, το οποίο λειτουργεί με τρόπο υποδειγματικό, προΐσταται του φιλόπτωχου ταμείου της τοπικής μας Εκκλησίας, διευθύνει το συσσίτιο Εκκλησίας και Δήμου,  προσφέροντας δεκάδες μερίδες καθημερινά σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ένα έργο μεγάλο που αφορά τη διάσωση από τη φθορά του χρόνου των παρεκκλησίων της Παροικιάς.

Ήδη δύο παρεκκλήσια, το εμβληματικό παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Κάστρο και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (του Χαμάρτου) επισκευάστηκαν, όταν ήταν υπό κατάρρευση, με μελέτες εγκεκριμένες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και επισκευάζονται  η  Παναγία του Σταυρού και η Αγία Άννα που βρίσκονται σε επαφή με το ενετικό κάστρο της Παροικιάς.

Και όλα αυτά χωρίς να έχει αποστεί ούτε στο ελάχιστο από το λειτουργικό και ποιμαντικό του έργου.

Αεικίνητος και έχοντας κινητοποιήσει δεκάδες πιστούς, με όπλο του την πίστη στον δημιουργό του σύμπαντος κόσμου και την πειθώ, ο πατήρ Σπυρίδων Φωκιανός, παραμερίζει κάθε δυσκολία, κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται μπροστά του και συνεχίζει ακάματος την προσφορά του, αθόρυβα, όπως συνάδει στους λευίτες της ορθόδοξης πίστης μας.

Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε βίον μακροχρόνιον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: