Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: "Ευχόμαστε καλή, αγωνιστική, αποδοτική και διεκδικητική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα".


Όλα είναι έτοιμα από καιρό;;;


Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Αυτή όμως η σχολική χρονιά με ατόφια την κυβερνητική ευθύνη,εκτός από τα προβλήματα του παρελθόντος, ξεκινά χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες όλων μας.

Τα 23 σχολεία του νησιού μας θα ανοίξουν :

- Στη πλειοψηφία τους με στοιβαγμένους μαθητές σε τμήματα άνω των 20 ατόμων

- Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

- Με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας

- Με τη μια μάσκα της τελευταίας στιγμής ανά μαθητή και εκπαιδευτικό

- Με τις γνωστές ελλείψεις των υποδομών της Δημόσιας Υγείας.

Είχαν μήνες ολόκληρους να προετοιμάσουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεδομένης της πανδημίας. Πολιτική βούληση δεν είχαν.

Αποκορύφωμα της πολιτικής τους είναι το «αλαλούμ» με την εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία Παρασκευή μεσημέρι 11 Σεπτεμβρίου για την ώρα προσέλευσης των μαθητών, όταν «μετά κόπων και βασάνων» τα σχολεία είχαν κάνει τον προγραμματισμό της πρώτης ημέρας και είχαν ανακοινώσει τις ώρες προσέλευσης των μαθητών.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής:

- Ανυπαρξία προγραμματισμού απόκτησης κτιριακών υποδομών για σχολική στέγη.Παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία της Παροικιάς που ασφυκτιούν, στεγάζονται σε μισθωμένα, ακατάλληλα για εκπαιδευτική χρήση κτίρια.

- Η μελέτη για το νέο Γυμνάσιο της Παροικιάς, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ανατέθηκε σε μελετητή με καθυστέρηση πέντε ετών . Είναι προκλητική η αδιαφορία και η απραξία του Δημάρχου, παρά τις συνεχείς πιέσεις μας και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προμήθεια επιπλέον προκάτ αιθουσών, ώστε να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες αυτού του Σχολείου.

- Καμιά κινητικότητα εδώ και οκτώ μήνες , παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για ανάθεση μελέτης συμπληρωματικών εγκαταστάσεων στο 2ο Δημοτικό Παροικιάς.

- Καμιά καταγραφή και διεκδίκηση του απαιτούμενου αριθμού καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες καθαριότητας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

- Τέλος ας μη θυμηθούμε τα παγουρίνια που «μοίρασε» πέρσι ο κος Κωβαίος αλλά που οι μαθητές δεν τα είδαν ποτέ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συνενοχή της Δημοτικής Αρχής.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς καλούνται να διαχειριστούν μια πολιτική γεμάτη αντιφάσεις, με ελλείψεις μέτρων και προϋποθέσεων , που απενοχοποιεί τους υπεύθυνους και στοχοποιεί την ατομική ευθύνη μαθητών και εκπαιδευτικών.

- Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

- Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα σχολεία που δικαιούνται τα παιδιά μαςκαι ανταποκρίνονται στις σύγχρονεςανάγκες.

- Καλούμε εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές να συντονίσουν τα βήματα τους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Εμείς θα είμαστε μαζί τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως άλλωστε και μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο άμεσα θα φέρουμε ως θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

- Την μετατροπή των καθαριστριών μερικής απασχόλησηςσε πλήρους για την κάλυψη όλων των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία μας. Βέβαια είναι σκόπιμο να γίνει γνωστό ότι σύμφωνα με την ισχύουσα πρόσφατα νομοθεσία «η δαπάνη που προκαλείται από την αύξηση ωρών καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους…» δηλαδή από την τσέπη των δημοτών.

- Τον έλεγχο για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που είχαμε προκαλέσει τον Δεκέμβριο του 2019, σχετικά με τα σχολικά κτίρια.

Λόγω των μέτρων που προβλέπουν παρουσία μόνο μαθητών και εκπαιδευτικών, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα παραστούν στην έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,διευκολύνοντας το έργο των εκπαιδευτικών.

Παρά τις δυσκολίες ευχόμαστε καλή, αγωνιστική, αποδοτική και διεκδικητική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πάρος 13-9-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: