Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τα προβλήματα δεν λύνονται με επικοινωνιακά τερτίπια…


Σχετικά με το δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου στις 31/8 για την συνάντηση του Δημάρχου με την Ένωση Γονέων έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από την επίμονη στάση της Ένωσης Γονέων και όχι από πρωτοβουλία του Δημάρχου, που δείχνει και το ενδιαφέρον του ενόψει του νέου σχολικού έτους.

2. Είναι γνωστό ότι τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από πρόταση μας το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου.

Ο Δήμαρχος θεωρεί θετικό το γεγονός ότι ενήργησε, όπως ο ίδιος αναφέρει μετά από 7 (επτά) μήνες (!!!). Το αποτέλεσμα είναι ότι από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής το Γυμνάσιο να έχει έλλειμμα μιας ή δυο αιθουσών για το τρέχον σχολικό έτος.

3. Ο Δήμαρχος γνώριζε τα οξύτατα εδώ και χρόνια προβλήματα των νηπιαγωγείων της Παροικιάς. Γνώριζε ακόμα εδώ και τρία χρόνια για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και τα επιπλέον προβλήματα που θα υπήρχαν για την στέγαση των νηπιαγωγείων. Τι έκανε; Tίποτα.

Αντίθετα, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκαλέσαμε για άμεση αξιοποίηση του «Σπιτιού του Δασκάλου» από φέτος, το παρέπεμψε στο 2021. Για δε την αξιοποίηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου των Σωτήρων ως Νηπιαγωγείου από το 2021 καμία αναφορά.

4. Από τις 20 Αυγούστου απευθύναμε ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο για τα παραπάνω ζητήματα όπως επίσης για το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων αλλά μέχρι σήμερα απάντηση δεν πήραμε.

5. Βέβαια οι κυβερνητικές ευθύνες για το «αλαλούμ» στις διαδικασίες πρόσληψης καθαριστριών είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα ενώ τα σχολεία άνοιξαν την 1η Σεπτεμβρίου να μην έχουν ακόμα προσληφθεί καθαρίστριες.

Επίσης δεν θα προσληφθούν λόγω της νομοθεσίας καθαρίστριες που στήριξαν για πολλά χρόνια την καθαριότητα των σχολείων μας.

Η ευθύνη του Δήμου βρίσκεται στο ότι οι δέκα καθαρίστριες πλήρους και οι δεκαπέντε μερικής απασχόλησης των προηγούμενων ετών δεν επαρκούν για την καθαριότητα των σχολείων με τις σημερινές συνθήκες και προϋποθέσεις( καθαριότητα ενδιάμεσα, αύλειοι χώροι κλπ.). Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για το Δημοτικό της Νάουσας ήταν απαραίτητες δυο καθαρίστριες που την μια την πλήρωναν οι γονείς.



Η συμπεριφορά του Δημάρχου προσβάλλει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που ενώεπιδεικνύει αδράνεια για την επίλυση προβλημάτων ταυτόχρονα επικαλείται «…την αμέριστη αρωγή του Δήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα…»

Καλούμε τους γονείς και τους φορείς τους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν :

- Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

--  Άμεση αντιμετώπιση της έλλειψης των απαιτούμενων σχολικών αιθουσών.

- Άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου του συγχρωτισμού μαθητών ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες .

Πάρος 4-9-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: