Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



Όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα του Αγιασμού, της επίσημης έναρξης του Σχολικού έτους, πληθαίνουν οι αιτιάσεις από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του Υπουργείου παιδείας σε πολλά θέματα. Όμως η Αντιπολίτευση (όλοι, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ), παραβλέπουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική αγωγή, έχουν γίνει έγκαιρα οι διορισμοί κι οι τοποθετήσεις των Αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια από την ηγεσία του Υπουργείου να είναι συνεπής και να προλάβει με το πρώτο κουδούνι να ανταποκριθούν τα σχολεία μας στα νέα δεδομένα της covid εποχής. Για πρώτη φορά προσλαμβάνονται, μέσω των Δήμων καθαρίστριες/καθαριστές πλήρους ωραρίου, με θετικά οφέλη πρώτα για τα σχολεία (παραμονή τους στο σχολείο καθ’όλη τη διάρκεια του ωραρίου), και μετά για τους ίδιους (μισθολογικά). Έχουν σταλεί έγκαιρα οδηγίες σε όλα τα σχολεία για τον τρόπο λειτουργίας, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. προβαίνει ακόμη, στην άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με οδηγούς και εξ αποστάσεως μαθήματα.

http://iep.edu.gr/el/component/k2/1067-odigos-gia-ton-ekpaideftiko-sxediasmo-mathimaton-eks-apostaseos

Τέλος, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων γνωμοδότησε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που νομοθετήθηκε (άρθρο 63 του ν. 4686/2020, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με την από 10/8/2020 ΠΝΠ), είναι καθ’ όλα, απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης και δεν παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιδέχεται βελτιώσεις το πλαίσιο λειτουργίας της, σύμφωνα με την Α.Π.Δ. μέσα από συμπληρώσεις κι εγγυήσεις προκειμένου να ανταποκριθεί καλλίτερα. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, διά μέσου του αρμόδιου επί εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ν. Φίλη επιχειρεί να παραπληροφορήσει. Η Κυβέρνηση αγωνιά κι αγωνίζεται να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά κι αγωνίζεται να βρίσκει πρόβλημα σε κάθε λύση.

Αναμφίβολα, αυτό που ζούμε είναι για πέρα για πέρα πρωτόγνωρο, λόγω της πανδημίας του covid- 19. Φυσικά και λάθη και παραλείψεις θα υπάρχουν. Υπηρετώ τόσα χρόνια στην εκπαίδευση, κι έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα, όμως όπως αυτό, μετά βεβαιότητας λέω πως όχι. Ούτε εμένα με εκφράζουν απόλυτα όλα (πχ η μάσκα κι οι δυσκολίες που ανακύπτουν κατά τη διδασκαλία), όμως πάντα στον νου μου έχω τους μαθητές και το δικαίωμά τους να μορφωθούν κι αυτή η σκέψη μου επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη.





Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: