Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Να στηρίξουμε όλοι τις προσπάθειες του Συλλόγου των Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας.





Μας έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα Ο Σύλλογος των Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας. Σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και ιδιαίτερα με τον επιστημονικό του Διευθυντή, σε μια κρίσιμη φάση για τη λειτουργία του Κ.Υ. και την προστασία του προσωπικού και των ασθενών από τον φονικό ιό, ανέλαβε δράση και έγινε σημείο αναφοράς για τη συγκέντρωση του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού, που σημαντικός αριθμός φορέων και κατοίκων του νησιού προσέφερε.

Ακόμα και τη μεταφορά δειγμάτων για εξέταση από το ΠΑΣΤΕΡ κάλυψε οικονομικά, αφού το κράτος μας δεν κατάφερε ούτε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για την προστασία της υγείας μας να ρυθμίσει.

Μας εντυπωσίασε επίσης και η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου την ημέρα του ΠΑΣΧΑ στο Κέντρο Υγείας για να ευχηθεί στο προσωπικό του, να το ευχαριστήσει για την προσφορά του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να προσφέρει γλυκίσματα και φαγητό στους εφημερεύοντες.

Τώρα όπως διαβάσαμε στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο εν λόγω Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία  συγκέντρωσης  χρημάτων για την προμήθεια τριών βασικών ιατρικών μηχανημάτων, που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του Κ.Υ.

Πρόκειται για την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής και δικτύου διανομής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, την προμήθεια καινούργιας καρδιολογικής κεφαλής τύπου P4-2, για τον υπερηχοτομογράφο που δωρίθηκε πρόσφατα στο Κ.Υ. Πάρου, ώστε να λειτουργήσει και για καρδιολογική χρήση και την προμήθεια σύγχρονου αυτόματου αιματολογικού αναλυτή για τις ανάγκες του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Το ταμείο του Συλλόγου είναι αυτονόητο ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τη δαπάνη των μηχανημάτων αυτών, η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ. Θα χρειαστούν χορηγίες.

Και θεωρούμε βέβαιο ότι ο Σύλλογος θα απευθυνθεί και σε μεγάλους χορηγούς εκτός Πάρου, σε φίλους της Πάρου που έχουν επιλέξει το νησί μας για διαμονή σε ιδιόκτητες κατοικίες, στους φορείς  και στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού και σε όλους εμάς, που καλούμαστε ανάλογα με τις δυνατότητές μας να συνεισφέρουμε.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δέχθηκε και δέχεται  όλο το βάρος της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός, παρά τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις του σε προσωπικό και εξοπλισμό, άντεξε και κατέρριψε το μύθο, ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της πατρίδας μας.

Όμως παρά τους επαίνους, τα χειροκροτήματα για την προσφορά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ και τις δηλώσεις για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εμείς, ως τοπική κοινωνία και μέχρι να γίνουν πράξη τα όσα εξαγγέλλονται, ( εάν δεν είναι επικοινωνιακή πολιτική, χωρίς αντίκρισμα) καλούμαστε να στηρίξουμε την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας τώρα ( και όχι αύριο) με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε καλύτερη πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη με οργανωμένους και αποτελεσματικούς αγώνες, που αυτοί δίνουν ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα και ανοίγουν δρόμους στα αδιέξοδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: