Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Το ιατρικό μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου είναι τελείως απαραίτητο στο Κέντρο Υγείας.



Η κρίση του κορονοϊού βρήκε την πρωτοβάθμια περίθαλψη απελπιστικά ελλειμματική.

Με οργανισμούς που διέπουν τη λειτουργία των κέντρων υγείας αναντίστοιχους με τις σύγχρονες ανάγκες, με σοβαρά κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ιατρικό εξοπλισμό ξεπερασμένο από τη σύγχρονη τεχνολογία και με κτίρια που κάλυπταν τις ανάγκες τις δεκαετίας του ΄80.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι λιγοστοί γιατροί που υπηρετούν σ΄αυτά, δίνουν την καθημερινή τους μάχη για την προστασία της υγείας μας.

Και τώρα στις δύσκολες αυτές μέρες της φονικής επιδημίας, όλοι κατάλαβαν το αυτονόητο: ότι χωρίς δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιο κανένα σύστημα υγείας.

Εμείς εδώ στην Πάρο και την Αντίπαρο με τις κοινές προσπάθειες και τους αγώνες μας κρατήσαμε και κρατάμε όρθια τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν αφήσαμε το κέντρο Υγείας να καταρρεύσει.

Ανταποκριθήκαμε στις εκκλήσεις του επιστημονικού του Διευθυντή και το εφοδιάσαμε με τα εντελώς αναγκαία.

Όμως ένα ιατρικό μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου είναι τελείως απαραίτητο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που χτυπά τους πνεύμονες των ασθενών.

Υπήρξε από παλιά σχετικό αίτημα του Κέντρου Υγείας και υπάρχει σχετική μελέτη και όπως πληροφορηθήκαμε έχει ένα κόστος της τάξης των 33.000 ευρώ.

Και επειδή ο κορονοϊός δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά και χτυπά αδιακρίτως,  κανένας δεν γνωρίζει εάν θα είναι ο «τυχερός». Ούτε κάνει διάκριση ανάμεσα σε νησιά.

 Μετά την Σύρο ήρθε η σειρά της Μυκόνου και έπεται συνέχεια κατά την κορύφωση της επιδημίας τις προσεχείς μέρες.

Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του;

Φορέας υπάρχει που μπορεί να αναλάβει αυτήν την προσπάθεια και απέδειξε μέχρι τώρα ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Πρόκειται για το Σύλλογο των Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας.
Ας γνωρίζουν, όσοι το αγνοούν, ότι οι μπουκάλες οξυγόνου που διαθέτει το κέντρο Υγείας, όταν αδειάζουν, μεταφέρονται στην Αθήνα για να γεμίσουν. Και ο χρόνος επιστροφής, σε συνθήκες έκτακτες, μπορεί και να μην είναι πάντοτε  σύντομος.

 Για κάθε ενδεχόμενο δεν πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και γι΄αυτό;




Δεν υπάρχουν σχόλια: