Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Απαραίτητο το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου στο Κέντρο Υγείας Πάρου.


Η κοινωνία της  Πάρου απέδειξε ότι, αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε,  παραμένει ενεργή και μάχιμη.

Θωρακίζει το Κέντρο Υγείας του νησιού μας και καλύπτει τα κενά που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, χωρίς καμιά εξαίρεση, δεν φρόντισαν να αντιμετωπίσουν.

Ο Σύλλογος των Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας στην κοινή προσπάθεια της συγκέντρωσης των αναγκαίων υλικών πρωτοστατεί , χωρίς να είναι ο μόνος σύλλογος που έχει δραστηριοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Σύλλογο Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς, το Σύλλογο Παρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ», το Σύλλογο των Λευκιανών της Αθήνας και το Σύλλογο Αιμοδοτών Πάρου - Αντιπάρου.

Και βέβαια αξίζει να υπογραμμίσουμε την προσφορά επιχειρήσεων και κατοίκων που πρόθυμα προσέτρεξαν στο κάλεσμα των συλλόγων.

Αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε, εντοπίστηκε η έλλειψη στο Κέντρο Υγείας του  μηχανήματος παραγωγής οξυγόνου, το οποίο διαθέτει στις Κυκλάδες , εκτός από το Νοσοκομείο της Σύρου, μόνο το Κέντρο Υγείας της Τήνου ( προσφορά του εκεί Συλλόγου Στήριξης του Κέντρου Υγείας).

Το μηχάνημα αυτό απαλλάσσει τα Κέντρα Υγείας από την ταλαιπωρία της αποστολής των φιαλών οξυγόνου στην Αθήνα για γέμισμα, γεγονός που στις μέρες αυτές που βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία και σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί και τα μειωμένα δρομολόγια μπορεί να στερήσει το Κ.Υ. από το αναγκαίο οξυγόνο.

Εάν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο, το Βελέντζειο Ίδρυμα ή το Ι. Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής, για λόγους γραφειοκρατικούς ή άλλους, δεν μπορούν να εκταμιεύσουν άμεσα το ποσόν της δαπάνης, που υπολογίζεται περίπου στο ποσόν των 27.000 ευρώ (τόσο κόστισε της Τήνου), τότε ας αναλάβει την πρωτοβουλία ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας να συγκεντρώσει χρήματα από όλους μας, αφού εμάς αφορά και την προστασία της υγείας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: