Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλούμαστε σχεδόν μόνοι μας να την αντιμετωπίσουμε με ενότητα.





 Υπάρχει η πολιτική θέση, που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ότι  είναι υπόθεση του κράτους η οργάνωση της προστασίας  της  υγείας μας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και της δικής μας είναι αυτό που όσο καλύτερα οργανωμένο είναι, τόσο πιο αποτελεσματικά μας προστατεύει.

Η επιδημία του κορονοϊού απέδειξε για τη χώρα μας δύο πράγματα:

Την ανεπάρκεια του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας και τη χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού, που δυσφημούσε το ΕΣΥ και διαφήμιζε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη εμπορευματοποίηση της Υγείας, με μόνη φωτεινή εξαίρεση από τη Ν.Δ. τον πρώην υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη.

Με δεδομένη τη χρόνια παθογένεια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που την βιώνουμε καθημερινά και στο νησί μας και με ένα φονικό ιό, που χτυπά αδιακρίτως  όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες, αλλά περισσότερο τους ηλικιωμένους, έρχονται αρωγοί προς το κράτος διάφοροι φορείς και στη δική μας περίπτωση κυρίως ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας.

Ο Σύλλογος αυτός, που με την καθημερινή του δράση καλύπτει όσα κενά μπορεί,  έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας.  Ακόμα και η αποστολή των δειγμάτων  που στέλνονται από το Κέντρο Υγείας  για εξέταση στο Παστέρ, πληρώνονται από το ταμείο του.

Αυτό δε σημαίνει ότι έχει παραιτηθεί από το κυρίως έργο του, που είναι η διεκδίκηση καλύτερης οργάνωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο  νησί μας.

Απόδειξη το έγγραφο του Συλλόγου προς τη 2η ΔΥΠε  για το διορισμό της γιατρού, που εκκρεμούσε από τις 28 Ιανουαρίου και έφτασε μέχρι τη Βουλή.

Τα γράφουμε αυτά γιατί μας ενδιαφέρει το τώρα, που ο βασιλιάς απεδείχθη για άλλη μια φορά  ότι είναι γυμνός.

Το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου είναι εντελώς απαραίτητο τώρα και όχι έπειτα από ένα ή δύο χρόνια που ίσως να μας το προμηθεύσει το ανάλγητο κράτος μας.

 Και εάν η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού ή κάποιος άλλος φορέας του νησιού, για δικούς του λόγους, αδυνατεί να το προμηθεύσει στο Κέντρο Υγείας, τότε η μόνη λύση που απομένει είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Σύλλογο για τη συγκέντρωση χρημάτων  και την άμεση αγορά του. 

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης και καλούμαστε σχεδόν μόνοι μας να την αντιμετωπίσουμε με ενότητα, βάζοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: