Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κοινότητα Πάρου δεν είναι μόνο το Κοινοτικό Συμβούλιο. Κοινότητα είμαστε όλοι όσοι ζούμε στην Παροικιά.



Τέσσερεις σύλλογοι που έχουν ως σημείο αναφοράς την Παροικιά ή κυρίως την Παροικιά, είχαν την ευαισθησία να συνυπογράψουν ένα κείμενο συμπαράστασης προς το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πάρου και την Πρόεδρό του, που οι προτάσεις και οι ομόφωνες αποφάσεις του αγνοούνται εδώ και μήνες από τη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα η Παροικιά να δίνει την εικόνα πόλης σε εγκατάλειψη.

Η ενέργειά τους αυτή προφανώς αποτελεί και έκφραση ανησυχίας για την ανυπαρξία έργου στην Παροικιά, αλλά ταυτόχρονα και διάθεση συνεργασίας στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της εμφάνισης της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Πρόκειται για το Σύλλογο Παρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ», τον Σύλλογο Γυναικών Πάρου  «ΑΡΗΙΣ», το Σύλλογο Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς και το Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Βέβαια υπάρχουν και σύλλογοι που δεν ανταποκρίθηκαν και δεν συνυπέγραψαν  το κείμενο συμπαράστασης.

Προφανώς έχουν τους λόγους τους, τους οποίους και σεβόμαστε. 

Χρήσιμο όμως θα ήταν να γίνουν γνωστοί στα μέλη τους και στην κοινωνία της Παροικιάς, για να τους αξιολογήσει και να τους κρίνει.

Πάντως, όπως και να έχει, καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε την υπέρβασή μας, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαχωριστικές γραμμές και να δούμε τι θα κάνουμε με την καθαριότητα της πόλης μας, τους χορταριασμένους δρόμους της, τα οικόπεδα με την αυτοφυή βλάστηση, τα χαλασμένα πλακόστρωτα, το καθάρισμα του Αγροκηπίου, που ξεκίνησε ο καθαρισμός του πριν από 7 μήνες και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, τις ράμπες για τους ανάπηρους συνανθρώπους μας, τη φόρτωση των αμμοχάλικων που ρυπαίνει πολυσύχναστο μέρος του οικισμού, τα δέντρα του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής με την επικίνδυνη κλίση που έχουν πάρει, τα ερειπωμένα και επικίνδυνα με κατάρρευση σπίτια, τον ελλιπή δημοτικό φωτισμό και πολλά άλλα που το Κοινοτικό Συμβούλιο έχοντας καταργήσει τις δικές του διαχωριστικές γραμμές, έχει κάνει τη δική του υπέρβαση και λαμβάνει συνεχώς ομόφωνες αποφάσεις.

Κοινότητα Πάρου δεν είναι μόνο το Κοινοτικό Συμβούλιο. Κοινότητα είμαστε όλοι όσοι ζούμε στην Παροικιά  και οι συλλογικότητες της. Και όταν η  Πρόεδρος της Κοινότητας βγαίνει με ένα κείμενο έντονης διαμαρτυρίας,  που απευθύνεται σε όλους μας και καταγγέλλει την δημοτική αρχή, ότι δεν υλοποιεί τις ομόφωνες αποφάσεις του Κοινοτικού συμβουλίου, τότε όλοι εμείς το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και να τη βοηθήσουμε ενεργά στο έργο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: