Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Αυτή δεν ήταν εικόνα Δημοτικού Συμβουλίου



Για άλλη μια φορά η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου παρουσίασε εικόνα που δεν τιμά κανένα μας.

Με άλυτα βασικά θέματα ίσης μεταχείρισης των Δημοτικών Συμβούλων (7 της παράταξης Κωβαίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου και όλοι οι άλλοι στους υπολογιστές των σπιτιών τους), με το Λουκά να προσπαθεί να λύσει τεχνικά ζητήματα, με τον Πρόεδρο να ουρλιάζει στη  κυριολεξία, χωρίς να μπορεί ν βάλει τάξη και με τελικό αποτέλεσμα την αποχώρηση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις που έλαβε η πλειοψηφούσα παράταξη, αυτή δεν ήταν συνεδρίαση, αλλά θέαμα για επιθεώρηση.

Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Όσο διαρκεί ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού, που στερεί τη δημοκρατία μας από τις βασικές της λειτουργίες, όπως αυτή του ανεμποδίστως συνέρχεσθαι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που η παράταξή του τον εκθέτει και δεν τον στηρίζει, οφείλει να προσεγγίσει διαφορετικά τη λειτουργία του, προστατεύοντας το κύρος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Πάρου.

Και ιδού οι λύσεις:

Λύση 1η.  Συνεδρίαση δια περιφοράς. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζουν τα θέματα και ψηφίζουν ναι ή όχι δικαιολογώντας την ψήφο τους με mail προς τον Πρόεδρο.

Λύση 2η. Πέντε παρόντες από την πλειοψηφία και 4 από τη μειοψηφία σύμβουλοι , οι πλέον λαλίστατοι και από τις δύο πλευρές να είναι παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και οι υπόλοιποι στους υπολογιστές των σπιτιών τους.

Και τρίτη λύση. Κλειστή συνεδρίαση στο ΕΠΑΛ με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων, που θα τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις.

(Μας πληροφόρησαν ότι το εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας).

Ας επιλέξει ο Πρόεδρο μία από τις τρεις λύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ας μην προχωρήσει σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, που μάλλον σύντομα προβλέπεται να αρθούν, επειδή το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Πάρος, αλλά όλοι οι δήμοι της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: