Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ακτινογραφώντας το Κέντρο Υγείας Πάρου – Αντιπάρου.



Καταρχήν δεν έχει διοριστεί από τη 2η ΔΥΠΕ πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας. Άρα δεν υφίσταται Διοικούσα Επιτροπή.

Αποτέλεσμα: Όλο το βάρος της διοίκησης και της λειτουργίας του Κ.Υ. πέφτει στις πλάτες του Επιστημονικού Διευθυντή ή επί το ορθόν στις πλάστες του Συντονιστή Υπεύθυνου Επιστημονικής Λειτουργίας, του οποίου η θητεία στη θέση αυτή έχει λήξει.

Πρόσφατα τροποποιήθηκε ο οργανισμός του Κέντρου Υγείας.(Αρχές Φεβρουαρίου).

 Από την τροποποίηση προκύπτει ότι καταργήθηκε η 2η οργανική θέση καρδιολόγου, στη θέση της οποίας δημιουργήθηκε θέση γιατρού γενικής ιατρικής.

Καταργήθηκε η οργανική θέση γιατρού παθολόγου, στη θέση της οποίας δημιουργήθηκε θέση γιατρού γενικής ιατρικής
.
Καταργήθηκε η 2η θέση μαίας στη θέση της οποίας δημιουργήθηκε θέση νοσηλευτικής και τέλος καταργήθηκε η θέση φυσικοθεραπευτή και δημιουργήθηκε θέση νοσηλευτικής.

Αυτά σε σχέση με οργανισμό του Κέντρου Υγεία.

Όσον αφορά τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, θυμίζουμε ότι δεν έχει προκηρυχθεί η θέση του γυναικολόγου, παραμένουν κενές οι θέσεις του ακτινολόγου και του μικροβιολόγου και βέβαια οι νεοδημιουργηθείσες θέσεις των γιατρών γενικής ιατρικής που είναι απαραίτητες για τις εφημερίες του Κ.Υ.

Σχετικά με το διοικητικό προσωπικό μετά την συνταξιοδότηση και την αποχώρηση δύο υπαλλήλων  παραμένουν κενές δύο θέσεις και η όλη διοικητική εργασία διεκπεραιώνεται από έναν υπάλληλο.
Τέλος αρχές του 2021 συνταξιοδοτούνται 3 υπάλληλοι που υπηρετούν στο θυρωρείο.

Ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί, ότι στο Κέντρο Υγείας πρέπει να γίνουν πολλά για να λειτουργήσει με πλήρη σύνθεση προσωπικού και ότι όλοι οι φορείς της Πάρου χωρίς καμιά εξαίρεση  θα πρέπει να κινηθούν και να ασκήσουν πίεση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για να καλύψει τα κενά κυρίως σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: