Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ο συγκεντρωτισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία μας.Να δημιουργηθεί ξεχωριστή ΔΥΠΕ στο Αιγαίο.


Ενδιαφέρει τους Βουλευτές μας, τον Περιφερειάρχη μας, τους Δημάρχους μας και όσους ενδιαφέρονται για τη Δημόσια Υγεία.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα συνεχίζουμε να το γράφουμε, μέχρι να το κατανοήσουν επαρκώς οι γραφειοκράτες του υπουργείου Υγείας. Γιατί αυτοί εισηγούνται και συνήθως οι υπουργοί αποφασίζουν με βάση τις εισηγήσεις τους.

Το Αιγαίο πρέπει να αποκτήσει δική του Υγειονομική Περιφέρεια.

Το 2005 με το νόμο 3329 το Αιγαίο είχε χωριστεί σε τρεις Υγειονομικές Περιφέρειες. Μία στο Βόρειο και δύο στο Νότιο Αιγαίο και με το νόμο Ν. 3527/2007,μετά από δύο χρόνια ο αριθμός των Υγειονομικών Περιφερειών ανά την Επικράτεια  μειώθηκε από 17 σε 7 και στην νεοϊδρυθείσα 2η Υγειονομική Περιφέρεια εντάχθηκαν και όλες οι δομές δημόσιας υγείας του Αιγαίου.

 Ιδού το αποτέλεσμα ενός διοικητικού τέρατος που κατασκευάστηκε.

Η 2η Υ.ΠΕ. εποπτεύει σε 267 δομές Υγείας και συγκεκριμένα σε 23 Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε 25 Κέντρα Υγείας, σε 5 Κέντρα Ψυχικής Υγείας, σε 24 Μονάδες Υγείας,  σε 37 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, σε 130 Περιφερειακά Ιατρεία, σε 15 Τοπικά Ιατρεία, σε 8 Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία και στην Παιδική Πολυκλινική Πειραιά. 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Εποπτεύει μεταξύ των άλλων:  το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ", το ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ" ,το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ''ΑΤΤΙΚΟΝ'', το ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, "ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ", το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ", το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΆΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ''ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ'', το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ", το ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ και το ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Κάθε νοσοκομείο από τα προαναφερθέντα αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα με λειτουργικές ανάγκες μεγάλες και με μια καθημερινότητα που τσακίζει κόκκαλα.

Είναι δυνατόν να βρει χρόνο και να ασχοληθεί η 2η Υγειονομική Περιφέρεια με την Κάρπαθο, την Πάρο ή τον Αϊ Στράτη;

Η πολυνησία του Αιγαίου στενάζει από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας που βιώνουν καταστάσεις απαράδεκτες από την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και ιατρικού εξοπλισμού.

Και ευθύνες για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί έχουμε όλοι μας.

Είναι η αδράνειά μας που επιτρέπει στους καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες  και τα οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, να παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή μας.

Οι βουλευτές μας δεν βλέπουν και δεν ακούν; Ο περιφερειάρχης μας, οι δήμαρχοί μας, το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια πότε θα αντιδράσουν σ΄αυτόν τον απαράδεκτο συγκεντρωτισμό που βλάπτει σοβαρά την υγεία μας;

Έπρεπε να μας προκύψει ο κορονοϊός για να βγει με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός για να μας πει ότι προετοιμάζει σοβαρές αλλαγές στο ΕΣΥ;

Τελικά ζούμε σε μια χώρα που απουσιάζει η κοινή λογική, την οποία επειγόντως πρέπει να αναζητήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: