Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Οι Κυκλάδες, μαζί και η Πάρος, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν κόντρα στην διαχρονικά κυβερνητική αδιαφορία.

 


Το κράτος των Αθηνών υπονομεύει χρόνο με το χρόνοτον τουρισμό των Κυκλάδων.

Γραφειοκράτες στα υπουργεία και σε άλλες κεντρικές υπηρεσίες  μαζί με υπουργούς, που εξυπηρετούν και συμφέροντα ημετέρων, αδιαφορούν για όσα καταστροφικά συμβαίνουν στα νησιά μας και θέτουν σε κίνδυνο το τουριστικό τους μέλλον.

Αρμέγουν τα έσοδα που παράγουν (χωρίς ανταποδοτικότητα),  τα σπαταλούν αλόγιστα και ευκαιριακά χωρίς σχέδιο σε άλλες περιοχές της χώρας και βρίσκουν σχεδόν πάντοτε τρόπους για να μην εκτελούνται οι απαραίτητες υποδομές ή  να μην λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα προστασίας του μοναδικού κυκλαδίτικου τοπίου στα πλαίσια της αειφορίας.

Η φέρουσα ικανότητα του κάθε νησιού είναι διαφορετική και η όποια υπέρβασή της αλλοιώνει δραματικά το φυσικό του περιβάλλουν.

 Αλλά και οι υποδομές που διαθέτει το κάθε νησί διαφέρουν.

Η ισοπεδωτική οριζόντια αντιμετώπισή τους αποτελεί σοβαρό λάθος που οι γραφειοκράτες των υπουργείων αδυνατούν να αντιληφθούν, όπως αδυνατούν να αντιληφθούν πως άλλος είναι ο πληθυσμός, η σύνθεσή του και οι ανάγκες του κατά την τουριστική περίοδο και άλλος κατά το 7μηνο, που οι τοπικές κοινωνίες ηρεμούν και βιώνουν προβλήματα απομονωτισμού.

Η δημόσια υγεία π.χ. στην Πάρο μπορεί να είναι, με τις όποιες ελλείψεις έχει, προσαρμοσμένη στον πληθυσμό των 15 χιλιάδων κατοίκων του 7μήνου, όχι όμως σε έναν ημερήσιο πληθυσμό που φτάνει τις 100 χιλιάδες και άνω.

Το ίδιο  ισχύει για το Αστυνομικό Τμήμα, για το Λιμεναρχείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που προσλαμβάνει εργάτες καθαριότητας τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο επειδή το υπουργείο των Εσωτερικών εξισώνει τους τουριστικούς προορισμούς  με τα ορεινά χωριά της Πίνδου.

Κάθε καλοκαίρι συνήθως το μήνα Αύγουστο υπουργοί και άλλοι επώνυμοι που έχουν δεσμούς με την κεντρική εξουσία, περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους στα νησιά μας, αλλά μέχρις εκεί.

Αναχωρώντας για το κέντρο και τα υπουργεία που προΐστανται συνεχίζουν να ασκούν πολιτικές  αναποτελεσματικές και βλαπτικές για μια περιοχή που είναι παγκόσμια γνωστή για τις ιδιαιτερότητες που η φύση προίκισε το κάθε νησί της.

Οι Κυκλάδες, μαζί και η Πάρος, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν κόντρα στην διαχρονικά κυβερνητική αδιαφορία. Άλλωστε έργο του τοπικού πληθυσμού είναι η σημερινή ανάπτυξη που σε κάποια νησιά μπορεί να ξεπέρασε τα όρια, όμως παραμένουν λαμπερά αστέρια στο τουριστικό στερέωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: