Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τα γράφει Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ και όχι εμείς

 


 Την περασμένη Κυριακή (28/7) η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της, στην πρώτη σελίδα με τίτλο «ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» έγραφε μεταξύ άλλων: «… Εν τω μεταξύ, γιγαντώνονταν τα προβλήματα της μαζικής αυθαίρετης δόμησης, της λειψυδρίας, της διαχείρισης των  απορριμμάτων, της εγκληματικότητας» και κατέληγε: «… Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία, λέμε συχνά. Αν ισχύει αυτό, κάποιος πρέπει να προστατεύσει τη φήμη της και το brand, πριν είναι αργά».

Τα όσα αναφέρει η σοβαρή κυβερνητική εφημερίδα, ισχύουν και για το νησί μας, μόνο που οι αρμόδιοι υπουργοί περί άλλων τυρβάζουν.

Ή είναι θεατές των προβλημάτων ή παίρνουν επιπόλαια και λάθος μέτρα, που επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση.

-Κόβουν χρηματοδοτήσεις  σε εκτελούμενα έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

- Στερούν το Δήμο από το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας

- Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, αφού δεν διαθέτουν επαρκές αστυνομικό προσωπικό στο Αστυνομικό Τμήμα και

- Δεν καλύπτουν το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Τα μέτρα που λαμβάνονται μέσα στον Ιούλιο, έπειτα από παρακάλια και ευχαριστήρια του Δημάρχου προς τον Χρυσοχοΐδη και τον Σκυλακάκη, αποτελούν μπαλώματα που εκθέτουν σε υψηλό κίνδυνο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Πάρος.

Απαιτείται έγκαιρος και σοβαρός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πάρου από το κράτος των Αθηνών σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού και όχι ημίμετρα της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: