Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Οργανώνεται αντίδραση κατοίκων της Πάρου κατά της παραβατικότητας των Ρομα.

 


Χθες επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου γύρω στους 25 συμπατριώτες μας, οι οποίοι κατέθεσαν έγγραφο με δεκάδες υπογραφές κατοίκων της Παροικιάς με περιεχόμενο την παραβατικότητα των Ρομα.

Από το διάλογο που ακολούθησε με τους εκπροσώπους του Α.Τ. διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

- Οι Ρομα φέτος είναι περισσότεροι από πέρυσι.

- Δεν υπάρχει επαρκής δύναμη ένστολων για την αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

- Έχει βεβαιωθεί μεγάλος αριθμός παραβάσεων και έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

- Το υπάρχον νομικό πλαίσιο αποτροπής της παραβατικότητας δεν βοηθάει.

- Η μεταφορά κατηγορουμένων με την αυτόφορη διαδικασία στη Σύρο, στερεί από το Α.Τ. δυνάμεις, ενώ αφήνονται ελεύθεροι, αφού οριστεί δικάσιμος.

Οι εκπρόσωποι του Α.Τ. ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να καταγγέλλουν περιστατικά παραβατικότητας, ώστε υπάρχει άμεση παρέμβαση.

Έγγραφο ανάλογου περιεχομένου, όπως αυτό που δημοσιεύεται πρόκειται να σταλεί και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη.

Το έγγραφο

Πάρος 29 Αυγούστου 2024

Προς

τον Αξιότιμο  Διοικητή

του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου

κ. Χαράλαμπο Ρωμανόσογλου

Κύριε Διοικητή,

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν είμαστε πολίτες της Πάρου και συμπαραστάτες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο έργο της κατά της παραβατικότητας.

Προφανώς είστε γνώστης της παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομα, αφού κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο είχατε προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους από γνωστό δημοτικό παρκινγκ  της Παροικιάς, το οποίο είχαν μεταβάλει σε υγειονομική βόμβα.

Όμως αυτή σας η ενέργεια δεν είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα να επανέλθουν στον ίδιο χώρο. Αυτά πέρυσι.

Φέτος η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν είναι μόνο η πιεστική και ενοχλητική επαιτεία και ο εθισμός των ανήλικων Ρομα σε αυτήν. Είναι η άλλη παραβατική τους συμπεριφορά σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, όπου κοιμούνται και αφοδεύουν. Αναφερόμαστε κυρίως στο πάρκο του αγίου Νικολάου και στον γύρω χώρο, στην περιοχή πλησίον του ταχυδρομείου και του Κέντρου Υγείας  όπου κοιμούνται, αφοδεύουν και κλέβουν νερό από παρακείμενο κρουνό. Τα ίδια απαράδεκτα συμβαίνουν και στο παρκινγκ Γράβαρη.

Επιπλέον διαπράττουν  κλοπές αγροτικών προϊόντων και δημιουργούν φραστικά επεισόδια με τους αγρότες στη λαϊκή αγορά πλησίον της εκκλησίας του αγίου Νικολάου.

Προτεραιότητα έχουν προφανώς άλλες σοβαρότερες υποθέσεις, που έχουν σχέση με τη δημόσια ασφάλεια, όμως θα παρακαλούσαμε να ασχοληθείτε συστηματικά και με την απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά  των ατόμων αυτών, που εγκαθίστανται σε δημοτικό ή δημόσιο χώρο, χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής διαβίωσης και προκαλώντας φθορές.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες

 

Με αφορμή την παραλίγο τραγωδία με τους μικρούς Ρομα, πολίτες της Πάρου σχολίασαν:

« Εάν είχε συμβεί το ατύχημα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα είχαν κινηθεί τάχιστα και θα είχαν προχωρήσει στην εκκαθάριση της Πάρου από τους Ρομα.

Δυστυχώς το κράτος παρεμβαίνει και λαμβάνει μέτρα αφού συμβεί η τραγωδία, όπως συνέβη πρόσφατα με το Λουνα Παρκ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το κράτος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: