Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Απάντηση σε "φίλους" του διαδικτύου

 


Κάποιοι «φίλοι» του διαδικτύου κάθε φορά που γίνεται μια πρόταση αντιμετώπισης ενός προβλήματος που απασχολεί το νησί, σπεύδουν να την ακυρώσουν αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της. Πρότεινα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αρχών, που αδιαφορούν  για παραβατικές συμπεριφορές των Ρομα, που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία της Παροικιάς, ζητιανεύουν πιεστικά, χρησιμοποιούν μικρά τσιγγανόπουλα τα οποία εθίζουν στην επαιτεία και τις μικροκλοπές και αφοδεύουν όπου βρουν. Αυτή η πρόταση διαμαρτυρίας μεταφράστηκε, ότι καλώ τον κόσμο να  «πάρει το νόμο στα χέρια του». Ντροπή!

Κάποιος άλλος φίλος έγραψε: «Οι τσιγγάνοι είναι μία φυλή που προσαρμόζεται πολύ εύκολα στο περιβάλλον που ζουν». Δηλαδή έχουν προσαρμοστεί και μάλιστα εύκολα, στο περιβάλλον ενός τουριστικού νησιού, όπως είναι η Πάρος. Αλλά αυτό από πού προκύπτει; Οι φωτογραφίες που μου εστάλησαν, άλλα δείχνουν.

Κάποιος άλλος φίλος θυμήθηκε τις κινητοποιήσεις για την υγεία για να καταλήξει: «το είδαμε το αποτέλεσμα.. γέμισε η Πάρος ιδιωτικά......». Δηλαδή εξαιτίας των κινητοποιήσεων η Πάρος γέμισε ιδιωτικά ιατρεία! Δηλ. έφταιξαν οι κινητοποιήσεις και όχι η τότε κυβερνητική πολιτική. Εκτός εάν εννοεί ότι με τις κινητοποιήσεις δεν γίνεται τίποτα.

Και κάποιοι άλλοι μίλησαν για ρατσισμό βάζοντας και φωτογραφία της "ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ", όχι στη δική μου σελίδα.

Σεβαστή η κριτική των φίλων, αλλά αυτό που δεν έχω ακούσει είναι τις δικές τους προτάσεις για ένα πρόβλημα που μόνο αρνητικά σχόλια ακούς από παντού. Προτάσεις όχι με αναφορά στον μέλλοντα χρόνο, αλλά για το τώρα ή το πολύ για την τουριστική περίοδο του 2025. Γιατί τώρα αφοδεύουν στο πάρκο του Αγίου Νικολάου, απέναντι από το ταχυδρομείο της Παροικιάς και στο παρκινγκ του Γράβαρη.

Εκτός εάν δεν το θεωρούν πρόβλημα. Αλλά τότε ας βγουν και να το πουν καθαρά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: