Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Απάντηση στους μεσίτες της Πάρου


 

Οι μεσίτες της Πάρου σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογός τους, μας κάνουν γνωστό ότι το ψήφισμα κατά της υπερδόμησης της «αυτοκαλούμενης» Κίνησης Πολιτών, δεν το συνυπογράφουν.

Λογική η αντίδρασή τους.

Στο ξεπούλημα της παριανής γης αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στους αγοραστές και τους πωλητές και τα λεφτά είναι πολλά.

Ο λόγος που επικαλούνται;

Είναι αντίθετοι με την αναστολή έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που ζητά η Κίνηση Πολιτών, για όσο διάστημα εκπονείται η μελέτη και μέχρι να θεσμοθετηθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάρου.

Κατά τα άλλα ζητούν «να τηρούνται οι νόμοι τόσο στις εκτός, όσο και στις εκτός οικισμών περιοχές και να ενεργοποιηθεί το δευτεροβάθμιο όργανο ελεγκτών δόμησης».

Καμία αντίρρηση. Άλλωστε αυτό ζητά και η Κίνηση  Πολιτών.

Γιατί, εάν εφαρμόζονταν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό χάλι.

Ερωτήματα προς το Σύλλογο Μεσιτών:

Στην εφαρμογή της κειμένης νομοθεσίας, που ζητούν (και ορθώς) συμπεριλαμβάνουν και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού δικαστηρίου καθώς και την νομολογία του;

Γιατί εάν την συμπεριλαμβάνουν, τότε η διαφοροποίησή τους, ως προς το ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών, στο κύριο θέμα του ψηφίσματος, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, δεν υφίσταται.

Και τώρα ως προς τα επιμέρους πολύ ουσιαστικά:

Γιατί είναι υπέρ των υπόσκαφων οικοδομών «που μετατρέπουν» όπως ισχυρίζονται το νησί «σε ανοιχτό λατομείο με ανυπολόγιστες οικολογικές συνέπειες;»

Γιατί δεν λένε κουβέντα για τις πισίνες που  συμβάλλουν στο στέγνωμα των δημοτικών γεωτρήσεων και υποχρεώνουν την ΔΕΥΑΠ να νοικιάζει μονάδες αφαλάτωσης για την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης;

Τις θέσεις που υποστηρίζουν, τις έχουν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές και πότε;

Γιατί, εάν δεν το έχουν πράξει και το πράττουν τώρα, με αφορμή το ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών, όπως συνέβη και με το σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών, τότε ο καθένας δικαιούται να αμφιβάλλει για την γνησιότητα των προθέσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: