Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ


 Το παρκινγκ στις Φιστικιές το 2019

Αγαπητοί φίλοι του «Επιμένουμε στην πράξη», αγαπητέ Μάρκο, ασκώ και θα συνεχίζω να ασκώ κριτική στον Κώστα Μπιζά, οσάκις διαπιστώνω αδράνεια και ατολμία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζω την μόλις 8 μηνών νέα δημοτική αρχή. Επισημαίνω τα λάθη της και προτείνω διορθωτικές κινήσεις. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν τον στήριξα προεκλογικά και σε «αποκεφάλισα» όπως μου είπες μεταξύ σοβαρού και αστείου, πίνοντας πρωινό καφέ σε γνωστό παραλιακό μαγαζί.

Το ίδιο έπραξα και στη δική σου θητεία, αλλά «φωνή βοώντος  εν τη ερήμω».

Τον Ιούλιο του 2019, έγραφα:

«Η Πάρος για άλλη μια τουριστική περίοδο, την 5η συνεχόμενη με την ίδια διοίκηση στο Δήμο, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο με την καθημερινότητα να είναι πρώτη στη λίστα των προβλημάτων.

Για καλή μας τύχη τα προβλήματα στην ύδρευση είναι περιορισμένα, αλλά η καθαριότητα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και τα παράπονα που ακούγονται από μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες είναι συχνά.

Η ασυδοσία με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέρα από κάθε όριο σε πολυσύχναστα μέρη της Πάρου, που συχνά αφήνουν μικρούς διαδρόμους για τη μετακίνηση των πεζών, τα parking, που δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, το κυκλοφοριακό, που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται, κυρίως στον περιφερειακό της Παροικιάς και στο λιμάνι της, συνθέτουν εικόνα υποβαθμισμένου τουριστικού προορισμού».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του parking στις Φιστικιές, που την ίδια περίοδο έγραφα: «Τώρα προέχει ο άμεσος καθαρισμός του parking στις Φιστικιές. Εκτός από υγειονομική βόμβα από τις ακαθαρσίες, το ανατολικό του τμήμα αποτελεί σκουπιδότοπο που μας ντροπιάζει όλους».

Ο Δήμος στην τελευταία σου θητεία πλήρωσε 67 χιλιάδες ευρώ, στους ιδιοκτήτες του χώρου, για να τον βρωμίζουν οι γύφτοι και να είναι δωρεάν parking για τις νταλίκες.

Αλλά και το parking του «Ανάργυρου» το εγκατέλειψες και το παρέδωσες σε ιδιώτη επιχειρηματίας, που το φόρτωσε με κάθε είδους μεγάλα οχήματα.

Η νέα δημοτική αρχή αξιοποίησε σε ελάχιστο χρόνο τις Φιστικιές με φύλαξη, καθώς και το άλλο προαναφερθέν parking, ήδη κατασκευάζει πεζοδρόμια στον περιφερειακό της Παροικιάς και έκλεισε τον παραλιακό δρόμο για τα τροχοφόρα, μέτρο αμφιλεγόμενο, που θα κριθεί η ωφελιμότητά του ή όχι στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου.

Αγαπητέ Μάρκο, δεν μηδενίζω το έργο σου. Το κλειστό στη Μάρπησσα, το αλιευτικό της Αλυκής, παρά τα προβλήματα που έχει και η συμβολή στο έργο του νέου αεροδρομίου αποτελούν θετικό αποτύπωμα της δικής σου θητείας, όπως αρνητικό αποτύπωμα είναι η έλλειψη του δεύτερου κυττάρου  στο ΧΥΤΑ, η επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η αδιαφορία σου για την καθαριότητα, η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, η μη αδειοδότηση της μαρίνας της Νάουσα, η απουσία ενδιαφέροντος για το εμπορικό λιμάνι και πάνω από όλα η διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Μπιζάς προσπαθεί να βάλει τάξη στις υπηρεσίες του δήμου και να τις καταστήσει παραγωγικές, θέμα που γνωρίζεις πολύ ότι δεν είναι εύκολο, μετά μάλιστα από το βρίσιμο που έφαγαν από σύμβουλό σου.

Εάν θα τα καταφέρει μέλλει να το δούμε το καλοκαίρι του 2025. Μέχρι τότε εδώ θα είμαστε, εσύ από τη θέση της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και ο υποφαινόμενος με την κριτική του για παραλείψεις και λάθη, αλλά και με προτάσεις με κριτήριο πάντοτε το κοινό μας σπίτι, την Πάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: