Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Καιρός να ασχοληθούμε με το νερό, την πηγή της ζωής.

 


Καιρός να ασχοληθούμε με το νερό, την πηγή της ζωής.

Και εδώ υπάρχει πρόβλημα. Και είναι το σοβαρότερο από όλα, αφού η υπερκατανάλωση σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία εξαντλεί μέρα με τη  μέρα τα υπόγεια αποθέματα νερού και μας οδηγεί στη λύση των κοστοβόρων αφαλατώσεων.

Αυτό αφορά εμάς και πρωτίστως το Δήμο μας.

Το άλλο, που είναι και το μείζον, αφορά το κράτος των Αθηνών, που με αφορμή  τις καταστροφές στη Θεσσαλία που δεν έχουν τέλος, αποφάσισε να καταθέσει νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού σε όλη τη χώρα. Και αυτό πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Λέγονται διάφορα επί του προκειμένου. Αλλά κανείς δεν γνωρίσει με ασφάλεια τι μέλλει γενέσθαι. Μέχρι και για ιδιωτικοποίηση  και εμπορική εκμετάλλευση του νερού γίνεται λόγος.

Το δικό μας χρέος είναι η υπεράσπιση του επιτυχημένου τρόπου διαχείρισης του νερού από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΠ).

Γιατί συνήθως στην Ελλάδα, ότι πάει καλά, έχουμε την τάση να το καταστρέφουμε.

Στην προσπάθεια να προστατέψουμε την απρόσκοπτη και ομαλή  διαχείριση του νερού της Πάρου, δεν περισσεύει κανένας.

 Δήμος, σύλλογοι και κινήσεις πρέπει να μας βρουν ενωμένους και κινητοποιημένους για την προστασία του ύψιστου αγαθού της ζωής.

Με αιχμή του δόρατος τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, που νυχθημερόν παλεύουν  για να τρέχει νερό από τις βρύσες μας, καλούμαστε όλοι να δώσουμε αγωνιστικό παρόν, ώστε να υπάρξει αποτροπή αυτού έρχεται, που ενδεχομένως να οδηγήσει στη διάλυση της ΔΕΥΑΠ ή να την καταστήσει ανάπηρη, θέτοντάς την υπό κηδεμονία.

Από πληροφορίες που έχουμε προετοιμάζονται ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλες τις κοινότητες του νησιού.

Σε αυτές δεν πρέπει να λείψει κανένας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: