Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Προκλητική αυθαιρεσία στη θέση Βαγιά της Παροικιάς

 


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου στην αυθαιρεσία που επιχειρείται στη θέση Βαγιά  της Παροικιάς, όπως και η αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» που έσπευσε να ειδοποιήσει το Δήμο και τις αρμόδιες αρχές για τις παράνομες ενέργειες επί του αιγιαλού της περιοχής.

Μήπως θα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα συνεργείο κατεδάφισης, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι κάτι άλλαξε στο νησί;

Το έγγραφο του Δημάρχου

 

Πάρος 6.1.24

Δήμαρχος Πάρου 

 

ΠΡΟΣ: 

- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

- Α.Τ. ΠΑΡΟΥ

 

Σας εύχομαι καλή και ασφαλή νέα χρονιά!

Σας διαβιβάζω το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος, σύμφωνα με το οποίο :

" Την Τετάρτη 3.1.2024  ενημερώθηκε εγγράφως η Πολεοδομία Πάρου και η Αστυνομία ότι εκτελούνται εντατικές εργασίες επέκτασης παράκτιου τοιχίου στην περιοχή Βαγιά, στον Κάμπο της Πάρου. Η Πολεοδομία αντέδρασε άμεσα, προχωρώντας σε αυτοψία, διέταξε την διακοπή των εργασιών και ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό της την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων.

Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίζονται και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων."

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωσή μας.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία και να λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας μας καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας.

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπιζάς

Δήμαρχος Πάρου

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Θέμα:  Παράνομες εργασίες στην ακτογραμμή στην περιοχή της Βαγιάς

Στην Περιβαλλοντική Ομάδα του Συλλόγου μας έχουμε διασταυρωμένες πληροφορίες ότι στην περιοχή της Βαγιάς, στον Κάμπο της Πάρου, εξελίσσονται εδώ και καιρό εργασίες δόμησης ενός τοιχίου επάνω στην ακτογραμμή, και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από το κύμα.

Την Τετάρτη 3.1.2024  ενημερώσαμε εγγράφως τη Πολεοδομία Πάρου και την Αστυνομία ότι εκτελούνταν εντατικές εργασίες επέκτασης του τοιχίου Η Πολεοδομία αντέδρασε άμεσα, προχωρώντας σε αυτοψία, διέταξε την διακοπή των εργασιών και ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό της την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων.

Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίζονται και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων.

Ο Π.Σ Αρχίλοχος ενημερώνει δημοσίως πλέον τον κόσμο του νησιού και βέβαια τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητά την επείγουσα συνδρομή τους για την άμεση διακοπή των παράνομων εργασιών καθώς και την περαιτέρω απόδοση ευθυνών σε όποιους ανήκουν αυτές, για πράξεις ή παραλείψεις τους

Το Δ. Σ. Του Π.Σ. Αρχίλοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: