Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Και πάλι για την Κίνηση Πολιτών Πάρου

 


Αναφερόμενος και πάλι στην Κίνηση Πολιτών Πάρου  και στον σημαντικό αγώνα που έκανε με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα το καλοκαίρι που μας πέρασε, επισημαίνω και πάλι, ότι δεν πρέπει η κίνηση να είναι κίνηση που δραστηριοποιείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν είναι κίνημα της πετσέτας, αλλά κίνηση που μπορεί να παρεμβαίνει οποτεδήποτε σε ακραίες καταστάσεις προσβολής του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας, όπως είναι η περίπτωση του τοιχίου που χτίστηκε στη Βαγιά, στην κυριολεξία πάνω στο κύμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Παυλάκης με πληροφόρησε ότι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του περασμένου χρόνου αναφέρθηκε στην παράνομη κατασκευή, χωρίς να υπάρξει κάποια ουσιαστική αντίδραση.

Οι «παραινέσεις» μου δεν είναι παραινέσεις, αλλά απόψεις ενεργού πολίτη και δεν αφορούν την περιβαλλοντική ομάδα του Αρχίλοχου που συνεχίζει να εργάζεται και να παράγει έργο και με την νέα σύνθεση του νέου διοικητικού του συμβουλίου.

Όμως αναφερόμενος πάντοτε στην Κίνηση Πολιτών, οφείλω να επισημάνω ότι δεν πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέλευση, που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν προέκυψε μια γραμματεία που θα μπορούσε να συντονίζει τις παραπέρα ενέργειες και γενικότερα περιόρισε την δραστηριότητά της.

Όσον αφορά το υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία, που υπογράφεται από την Κίνηση Πολιτών Πάρου, τον Αρχίλοχο και άλλους φορείς, ας μου επιτραπεί να εκφράσω και πάλι  την άποψή μου, ότι μπορεί και να πετάχτηκε στο καλάθι των  αχρήστων. Η εφημερίδα Καθημερινή είναι αποκαλυπτική σχετικά με τον περιορισμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο νέο νόμο που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο.

Και εν πάση περιπτώσει, εάν υπάρχει άλλη πληροφόρηση έγκυρη, χρήσιμο είναι να γνωστοποιηθεί, όπως και η πρόσκληση για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία (με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου), η οποία, υποστηρίζω, ότι δεν υφίσταται, παρά τα αντιθέτως γραφόμενα.

Αυτά στα πλαίσια καλόπιστης κριτικής και με αίτημα προς την Κίνηση Πολιτών και τον Αρχίλοχο να οργανώσουν συγκέντρωση στη Βαγιά που θα είναι και επίκαιρη, αφού το νομοσχέδιο που αλλάζει τη νομοθεσία για τον αιγιαλό και τις παραλίες  πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, πριν ψηφιστεί από τη Βουλή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: