Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Παραλειπόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου...


 

Παρακολούθησα μέχρι το τέλος τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να με πάρει ο ύπνος. Ο λόγος; Η Ιφιγένεια που παρά το πλήθος των θεμάτων το τέλειωσε στις 10 και μισή!

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν άφησε κανένα περιθώριο για ανιαρούς πλατειασμούς και κανένα σχολιασμό αναπάντητο, όπως κάτι για τα "ντουβάρια" που διευκρινίστηκε ότι δεν αφορούσε τους καθηγητές, αλλά τα σχολικά κτήρια.

Αλλά και ο Δήμαρχος ήταν σύντομος στις τοποθετήσεις του, χωρίς να παρεμβαίνει εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό, που του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Πρώτο και εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, το αυθαίρετο τοιχίο στη Βαγιά. Καταδίκασε την παρανομία και μίλησε ξεκάθαρα για τις προθέσεις του να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα. Είχε προηγηθεί και  το Πιπέρι, όχι αυτό που καίει, αλλά η γνωστή περιοχή στη Νάουσα με την παράνομη εκσκαφή.

«Ναι»  και του Κώστα Ροκονίδα και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρόταση του Δημάρχου για τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση στις 28 Γενάρη. ΚΚΕ είναι αυτό. Είναι δυνατόν να πει "όχι;"

«Γραφικές» όμως οι κινητοποιήσεις κατά Μάρκον. Άρα γραφικοί και εμείς που συμμετείχαμε το καλοκαίρι για ελεύθερες παραλίες και θα συμμετάσχουμε και τώρα για να πέσει το τοιχίο της Βαγιάς. Μάρκο, μας προσέβαλες.

Προσοχή στον Βατίστα. Είναι μελετηρός και προσεκτικός στις παρατηρήσεις του. Απλά επέλεξε λάθος παράταξη. Αλλά και πώς να πει όχι στον πληθωρικό Μάρκο, που από τώρα προετοιμάζεται για να πάρει τη ρεβάνς;

Τελικά η σχολή μουσικής που αναβαθμίστηκε σε Ωδείο επί Μάρκου, παραμένει στο σπίτι της. Η Έξωση απέτυχε. Η Πολεοδομία μετακομίζει στο κτήριο που προορίζονταν για το Ωδείο. Προεκλογική δέσμευση Μπιζά,  που υλοποιείται με το «Καλημέρα».

Και ένα τελευταίο. Καλύτερη προετοιμασία από ορισμένους εισηγητές. Η Ιφιγένεια είναι καλή δασκάλα και να την συμβουλεύονται.

Πάροικος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: